Dragon volledig werken in Chrome

Google volledig werken in Chrome

Om volledig stemgestuurd of spraakgestuurd met Google Chrome en Dragon Professional te werken moeten de Extensions binnen Google Chrome worden geïnstalleerd, alleen aanzetten is niet voldoende. 

 

In onderstaande video wordt dat mooi uitgelegd. Weliswaar in het Engels, Engelstalig, echter wordt het wel duidelijk uitgelegd en je kunt de automatische vertaling aanzetten.


Dragon Web Extension for full power in Chrome

Dicteren in Google Chrome met Dragon Professional

Wil je dicteren met Dragon in bijvoorbeeld de browser Google Chrome. Dan moet de extensie worden geïnstalleerd. Je kunt altijd met een dicteervenster spreken, ook als de extensie niet is geladen, maar wil je rechtstreeks in een browser werken met Dragon dan ben je genoodzaakt deze te gebruiken.

 

Momenteel werk ik ook met spraakherkenning binnen deze browser en ik geef de voorkeur aan het dicteervenster omdat je dan makkelijker kan corrigeren. Het enige wat je dan hoeft te doen is de tekst over te zetten door op een knop te drukken van mijn Nuance PowerMic , of een andere handmicrofoon, of door het zeggen van Klik Overzetten.

 

Google kent ook spraakherkenning, echter kun je met die versie geen spraakopdrachten geven. Ook het toevoegen van woorden is niet mogelijk. Wil je echter kleine boodschappen dicteren, zoals ik ben later thuis, dan werkt het prima. Wil je professioneel met spraakherkenning werken, je vaktaal toevoegen, spraakopdrachten kunnen geven en werken in andere programma's dan de browser, dan is Dragon Professional Individual of een van de andere Dragon versies, de enige oplossing.

 

5 tips om Gmail of Outlook Mail met spraakherkenning snel te werken