WhatsApp Web en dicteren met Dragon

Een klant stelde de vraag of WhatsApp Web met spraakherkenning te bedienen is. Dit leek ons een mooie uitbreiding van Dragon, dus hebben we het uitgetest.

 

Wanneer bedienen van een smartphone moeilijker wordt, of je van gemak houdt, is WhatsApp Web een prima oplossing.

WhatsApp Web is alleen beschikbaar voor Chrome browser. Er is een verbinding nodig met je smartphone. WhatsApp synchroniseert met de app op je smartphone via het netwerk. Je smartphone moet dus wel met het internet verbonden zijn. Wifi is goedkoper om te gebruiken.

Scannen van de QR code met Whatsapp Web

Wanneer je in het adresbalk van Google Chrome Web Whatsapp typt, verschijnt er een QR-code. Dat is een vierkantje met zwart-witte blokjes.

 

Bij instellingen van WhatsApp op iedere smartphone, is er een optie Scan QR-code. Door deze scan op de computer uit te voeren, wordt de smartphone automatisch gekoppeld aan WhatsApp Web.

 

Ontkoppelen en koppelen met andere computers, gebeurt op dezelfde manier.

Werkt WhatsApp met spraakherkenning?


De WhatsApp webapplicatie wordt niet officieel ondersteund. Mogelijk dat dit in de toekomst nog gaat gebeuren.


Op dit moment kan er wel gedicteerd worden in het veld waarin anders berichten worden getypt. Corrigeren met de stem is moeilijker.

Gebruik Dicteervenster wanneer er nog veel gecorrigeerd moet worden.


Aansturing met de stem, stemopdrachten, gaat alleen met basiscommando’s, zoals muiscommando’s. Bijvoorbeeld met muisraster of de muis met je stem over het blad bewegen


En Skype dan?


Skype bedien je op dezelfde manier. Een conflict met de headset komt voor wanneer er naast tekst dicteren, een telefoongesprek met Skype wordt gestart. Alleen tekst dicteren met Dragon is dan de beste optie.