3M Modal Virtual Assistant voor Epic

3M Health Information Systems heeft de virtuele assistent 3M M * Modal gelanceerd met de Hey Epic! Virtuele spraakassistent in Epic Hyperspace.

 

Met de virtuele assistentietechnologie van 3M, die momenteel wordt aangeboden op de mobiele platforms van Epic's Haiku en Rover, kunnen medici spraakherkenning gebruiken.  Hey Epic! kan door medici gebruikt worden op meerdere apparaten.

3M lanceert 3M M * Modal Virtual Assistant

voor Hey Epic!

De virtuele assistent-technologie van 3M is gebouwd op het cloud-gebaseerde 3M M * Modal Conversational Artificial Intelligence (AI) -platform en maakt gebruik van geavanceerde kunstmatige intelligentie en spraakherkenning. Wanneer de virtuele assistentietechnologie van 3M wordt gebruikt met Hey Epic!, kunnen artsen dicteren van tekst en spraakopdrachten gebruiken om informatie op te zoeken in het EPD (Eletronische Patienten Dossier).

 

"3M en EPIC delen een gezamenlijk doel om innovatieve technologie te ontwikkelen die patiëntenzorg naar een hoge kwaliteit bevordert en tegelijkertijd het dagelijkse werk van artsen verbetert", aldus Garri Garrison, vice-president van 3M Health Information Systems, in een verklaring. "Met de aankondiging is 3M in staat om de nieuwste AI-technologie voor virtuele assistenten aan Epic-klanten aan te bieden om het documentatieproces efficiënter te maken en de interactie tussen patiënt en arts verder te verbeteren."

 

Wanneer M*Modal voor Epic in het Nederlands beschikbaar is, is nog onduidelijk. De stap naar Nederlands lijkt niet groot, wellicht kunnen we deze oplossing binnenkort aan onze klanten aanbieden.

 

Momenteel bieden we DMD (Dragon medical Direct), DMO (Dragon Medical One) of DMPE (Dragon Medical Practice Edition) aan, deze producten werken uitstekend in EPIC. Koppelingen tussen DMD en DMO en Epic zijn standaard aanwezig. Wanneer je Epic start wordt automatisch de spraakherkenning gestart en komt het gesproken verslag op de juiste plaats in het EPD.

 

OLVG, ziekenhuis te Amsterdam afdeling Radiologie is meer dan 1 jaar geleden over gestapt naar DMD onder EPIC en is uitermate tevreden met deze oplossing. Zij gebruiken de Philips SpeechMike welke volledig geïntegreerd is in DMD en ook in DMO.

 

Met het centrale management tool NMS,  kunnen de applicatie beheerders zelf extra woorden toevoegen aan de spraakprofielen en Autoteksten delen per groep of persoon.

 

Deze methode is andere werkmethode van werken met een virtuele assistent. Bij DMD en DMO zijn de spraakopdrachten minder ontwikkeld, een muis is bij DMD en DMO momenteel onmisbaar.

 

*bron: BusinessWire

 

Verder nieuws lezen:

Mondkapjes en spraakherkenning

Medische headset voor Teams