Dragon voor studie en onderwijs

 

Leer en schrijf makkelijk met Dragon Professional Education. Academisch empowerment voor iedereen. Via empowerment krijgen studenten, organisaties en gemeenschappen greep op hun eigen situatie. Ze krijgen controle en hun kritische bewustzijn scherpt aan. Het versterken van studenten en groepen zodat ze kunnen deelnemen aan de samenleving. Zijn we daar niet verantwoordelijk voor?

Onderwijs Spraakherkenning

Dragon Medical Informatie
Spraakherkenning Studie

Studie Vergoeding mogelijkheden

Mogelijkheden vergoedingen
Mogelijkheden vergoedingen

Onderwijs Imaging en PDF

PowerPDF en Imaging Omnipage
PowerPDF en Imaging Omnipage

Headsets met microfoon

Tips headsets met microfoon
Tips headsets met microfoon

Flexplekken voor lokalen

Hygiënische toetsenbord en muis
Hygiënische toetsenbord en muis

Dragon Eductation


Studenten en docenten:

Nuance Dragon Professional Group Education Group is spraakherkenningssoftware voor onderwijsinstanties.

 

Licentie wordt aangeschaft per computer en niet per gebruiker.

 

Dragon Professional Education voor onderwijsinstituut.

 

🏫 Lees de blog: Dragon voor studie en onderwijs


Studeren met een beperking:

In alle sectoren van het onderwijs studeren mensen met een beperking. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen adviseert om gereedschap te gebruiken, zodat de studie niet onder een beperking lijdt.

De Wet Gelijke Behandelingen maakt dat onderwijsinstituten een student alle mogelijkheden moeten bieden om te kunnen leren met een beperking. Zo’n steunpunt heet vaak Studie en Handicap.

 

De artikelen met trainingen en randapparatuur, kan aangeschaft worden door onderwijsinstelling zelf, particulier of via het UWV. 

 


Tips om stemproblemen te voorkomen bij gebruik spraakherkenning

De hele dag je stem gebruiken om te doceren, overleggen, zingen of praten tegen de computer, kan een aanslag betekenen voor je stembanden.

 

Onderstaande tips voor wat je het beste kunt vermijden om zo stemproblemen te voorkomen wanneer je veel spreekt, spraakherkenning gebruikt of een beroep hebt waarin je veel spreekt.

 

Happy Stem Day voor spraakherkenningsgebruiker

meer lezen

12 kantoortrends verdwijnen - 4 jaar geleden geschreven

4 jaar geleden schreven we een blog over 12 kantoortrends die binnen 5 jaar niet meer bestaan. Hoe staat het er nu voor?

 

We nemen de blog nogmaals door. Wat is ondertussen weggegaan, wat is gebleven? Nieuwe innovaties op kantoor

 

De wereld van het werk verandert voortdurend, en dat geldt ook voor de kantooromgeving. Nieuwe technologieën, trends en behoeften leiden tot nieuwe innovaties op kantoor die de productiviteit, het welzijn en de samenwerking van de werknemers kunnen verbeteren. In dit artikel bespreken we enkele van de meest recente en interessante innovaties op kantoor die de toekomst van het werk kunnen vormgeven.

 

 

 

meer lezen

Werken in een wereld zonder E-mail

werken zonder e-mails beantwoorden

Niet lang geleden las ik een titel van een boek: Werken in een wereld zonder e-mail. Ik werd daar erg door getriggerd. Moderne kenniswerkers communiceren voortdurend. Zou dat mogelijk zijn?

 

In het verleden was juist e-mail de oplossing om minder druk te zijn. Telefoon stond roodgloeiend en iedereen wilde op locatie vergaderen. Veel tijd waren we onderweg. 

 

Support werd geregeld via de telefoon, inloggen op een server of via een extern bureaublad. De komst van meer e-mail-gebruik was een serieuze oplossing.

 

 

meer lezen

Witte muren zijn de beste vrienden van een creatieve geest

Tommy Wieringa schreef zijn nieuwste boek voor een witte muur

 

Tommy Wieringa heeft een nieuw boek geschreven: Nirvana. In een praatprogramma beschrijft hij  dat hij altijd naar een witte muur kijkt wanneer hij een boek aan het schrijven is. Voor hem was dit door toeval ontstaan. Voor mij ook omdat de kasten die hier ooit stonden zijn verplaatst, er is niets voor in de plaats gekomen.

 

Als ik dicteer, zoals ik nu doe, focus ik me op een witte muur. Dat raad ik ook aan in de cursus Leren Dicteren. Het is beter om niet te kijken naar wat de spraakherkenning opschrijft, maar om je gedachten te volgen en je blik op de witte muur of iets vergelijkbaars te houden.

meer lezen

Dragon voor studie en onderwijs

 

 

 

Tienduizenden studenten gebruiken het geavanceerde Dragon-spraakherkenningssysteem om tekst, onderzoeksmateriaal, lesnotities en e-mails te dicteren.

 

 

Via empowerment krijgen studenten, organisaties en gemeenschappen greep op hun eigen situatie. Ze krijgen controle en hun kritische bewustzijn scherpt aan. Het versterkt studenten en groepen zodat ze kunnen deelnemen aan de samenleving.

Zijn we daar niet verantwoordelijk voor?

meer lezen

Praktijkgericht leren

Praktijkgericht leren: omdat theorie alleen niet genoeg is!

Cedere biedt instructies en trainingen. Instructie wordt voornamelijk gegeven wanneer een nieuw product gebruikt gaat worden, je legt als het ware de software uit.

 

Trainingen geeft Cedere wanneer je echt op een andere manier moet gaan werken. Denk daarbij aan spraakherkenningssoftware. Het is een andere manier van werken en daar is tijd voor nodig, gewenning. 

 

Aanpassen aan een andere werkmethode duurt gemiddeld 30 dagen. Je begrijpt dat een gebruiker (helaas) in die periode de neiging heeft om terug te grijpen naar toetsenbord en muis. Dat is echt een valkuil die we moeten voorkomen!

 

Cedere geeft de voorkeur aan praktijkgericht leren. Trainingen on the job. De stap van theorie naar de praktijk is vaak bij alleen instructie te groot. Door praktijkgericht te leren, maak je dit gat kleiner.

meer lezen

Maak elke functie op je werkplek toegankelijk met spraakherkenning

Nieuw: Dragon Professional 16 van Nuance

Doordat er meer beweging is voor de inclusie van mensen met een beperking op de werkplek, is het aan HRM-managers om ervoor te zorgen dat software programma’s toegankelijk zijn. En aan elke werknemer dat te geven wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. 

 

Ontdek hoe spraakherkenning oplossing helpt om deze uitdaging aan te gaan en te voldoen aan de toegankelijkheid behoeften van werknemers.

 

Er is nog een lange weg te gaan voordat de meeste werkplekken als inclusief kunnen worden beschouwd: slechts ongeveer de helft van de mensen met een arbeidsbeperking heeft momenteel een baan. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden om je werknemers te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben om optimaal te werken.

meer lezen

Betrouwbaar handtekening plaatsen

Wanneer Digitale en wanneer Elektronische handtekening?

 

Wat zijn de voordelen van elektronische handtekeningen?

Elektronische handtekeningen zijn een ingrediënt voor vertrouwen in digitale transacties. 

 

Vertrouwen in digitale transacties is essentieel voor digitale transformatie. E-handtekeningen zijn ook cruciaal voor het realiseren van volledige end-to-end digitale processen.

 

Door het toenemen van digitale documenten en digitale transacties, is een gedegen handtekeningbeleid noodzakelijk.

meer lezen

Dragon Spraakherkenning maakt je leven makkelijker

Typ je ‘Leven makkelijk maken’ in bij Google Zoeken dan vindt Google ongeveer 22.900.000 resultaten (0,58 seconden). Bijna 23 miljoen resultaten. Meer dan 500.000 video’s en 286.000 Nieuwsberichten. Met vele tips: 6,7,8,10, 11 etc.. oneindig veel tips.

 

Voor de grap heb ik de volgende zoekactie ingetypt: ‘leven moeilijk maken’ en daar vind ik 20 miljoen resultaten. Bij de resultaten staan dan titels als: ‘4 tips om je leven minder moeilijk te maken’ of ‘Het jezelf onnodig moeilijk maken, hierbij 7 tips…’

 

Wanneer je dit zo bekijkt is er een groot probleem in Nederland, vrij vertaald, we hebben een moeilijk leven. Wat kan spraakherkenning dan nog oplossen voor het zware leven dat we leiden/lijden?

meer lezen

Spraakherkenningssoftware voor mensen met dyslexie

Spraakherkenningssoftware voor medewerkers in de zorg

Spraakherkenningssoftware helpt dyslectische trainees met het voltooien van hun carrière  in Nieuw-Zeeland.

 

Het software product voor spraakherkenning van Nuance, Dragon, helpt dyslectische trainees vaardig te worden om carrière te maken in de primaire industrie.

 

15 % van de mensheid kampt met taalproblemen, heeft moeilijkheden met Nederlands en Engels, kiest onnodig voor een lagere opleiding. 

meer lezen

Cedere test Fries woordenboek met klant

spraakherkenning Fries woordenboek wordt uitgetest

 

Soms denk je zelf, dat bestaat niet. Cedere heeft een Fries woordenboek uitgetest bij een klant. De herkenbaarheid van het woordenboek was erg hoog.

 

Hoe kwamen we op dit idee? lees het hieronder

meer lezen

Doof en toch spraakherkenning met Dragon spraakherkenningssoftware

Doventolk

 

Doventolk zou een oplossing bieden, we zien dat veel op televisie, echter voor een ICT-opleiding is geen doventolk beschikbaar die alle schooluren Rob kan ondersteunen.

 

Rob is doof, al vanaf zijn geboorte. Hij is jong en energiek en beslist niet dom. Zijn woordenschat is goed ontwikkeld, alleen zijn spraak is achtergebleven.

 

Rob volgt een opleiding tot ICT medewerker op een speciale school. Het niveau is MBO 3 of 4. De school verzorgt een reguliere opleiding en niet specifiek voor dove en slechthorende kinderen.

 

 

 

meer lezen

Spraakherkenning versus spreker- of stemherkenning

Spraakherkenning moet je niet verwarren  met spreker herkenning of stemherkenning. Bij spraakherkenning wordt de spraak omgezet in tekst. Bij spreker herkenning of stemherkenning wordt de persoon herkend aan zijn of haar stem.

 

Vóór het digitale tijdperk werd stemherkenning toegepast als een vorm van forensisch onderzoek. Analisten vergeleken dan spectrogrammen, de visuele afdruk van stemfrequenties. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de techniek bijvoorbeeld gebruikt om geruchten te ontzenuwen als zou Adolf Hitler zijn vermoord, en vervangen door een dubbelganger.

meer lezen

Is dicteren en spraakherkenning met Dragon veilig

Is dicteren en spraakherkenning  veilig?

 

Hoe is de veiligheid geregeld bij Dragon, Siri, Cortana en Google Home? En dicteren in de cloud?

 

Lees hoe de verschillende methodes van spraakherkenning om verschillende veiligheidsaspecten vragen. Bekijk het filmpje van de Universiteit van Nederland hierover.

meer lezen

Nieuwe training- en opleidingsgids 2022-2023

Om te leren werken met onze producten zoals Dragon spraakherkenning en Kofax PowerPDF is een training zeer gewenst, zelfs noodzakelijk. Cedere traint al meer dan 22 jaar en naar tevredenheid van alle partijen. We merken dat met de komst van COVID-19 het lesgeven en lesnemen anders is geworden.

 

Desalniettemin is het nog steeds belangrijk om goed met de producten te werken en misschien juist wel een noodzaak in deze tijd.  Download Opleidingsgids

 

meer lezen