Dicteren met Dragon Medical Direct - DMD

Met Dragon Medical Direct - DMD, voorheen Dragon 360,  gebruik je spraakherkenning voor dicteren bij de cursor. Dus daar waar de cursor staat. Dat kan in een EPD, Elektronische patiënten dossier, zijn of zelfs e-mail programma.

 

Dit spraakherkenningssoftware pakket kan meer. Standaardverslaglegging, uitslagen invoegen, voorspellen wat in het verslag moet (Project). 

 

 

Dragon Medical Direct of Dragon Medical One?

Medisch snel en slim werken, automatische omzetting, zeggen wat je denkt..

Momenteel zijn er twee medische spraakherkenningssoftware op de markt die op een server werken. Op een server medische audio omzetten naar medische tekst. Met medische woorden per vakgroep. Van huisarts tot radioloog, van fysiotherapeut tot professor. Elke vakgroep is vertegenwoordigd.

 

Het verschil tussen DMO en DMD zit hem vooral in de plaats van de Dragonserver. Ze worden beide door Nuance geleverd maar niet onderhouden. DMO is de volledige Nuance variant en DMD de volledig eigen variant, op eigen server.

 

Wil je eigen beheer en onderhoud? Nuance Management Controle zelf inrichten en onderhouden? Dan is Dragon Medical Direct je softwarepakket. 

 

Voor niet medici zoals juridisch of finance, is Dragon Professional Anywhere geschikt. DPA is een cloud-oplossing met vakjargon, niet medisch. Testen voor niet medici van DPA.

Video over Dragon Medical Direct op Youtube:

Video over Dragon Medical Direct

Ervaringen met DMD en DMO?

DMPE houdt op te bestaan. Na een belronde hebben diverse artsen een test met Dragon op de server gedaan en zijn laaiend enthousiast. Enkele hebben zelfs het product voor 5 jaar aangeschaft, de meeste voor 3 jaar. Uiteraard is 1 jaar ook mogelijk. 

 

DMO en DMD zijn Saas oplossingen, dat betekent dat je een abonnement neemt op de software. Op je computer installeer je niets, alleen een link opent de weg naar de server en daar vul je je naam en wachtwoord in.

Direct kun je dicteren met je eigen spraakprofiel en woorden.

 

De grootste leveranciers van EPD, EPIC en Chipsoft met HIX bouwen koppelingen met Dragon Medical One of Dragon Medical Direct. Want zeg nou zelf, praten gaat toch veel sneller dan typen. En direct decursus wegschrijven terwijl je met de patiënt praat, een samenvatting op het juiste plekje? Dat wil toch iedereen.

 

EPIC en Chipsoft bieden de software aan maar kunnen niet de trainingen en ondersteuning geven die Cedere kan geven. Cedere heeft 21 jaren ervaring in de medische wereld en spreekt de taal. Cedere Is gericht op service en korte lijn EN ze levert, onderhoud en optimaliseert de medische software.

 

Geïnteresseerd in deze oplossing? DMO uittesten?

 

Vul formulier in om DMO te testen.

Ook interessant: