Dicteren met Dragon Medical One- DMO

Met Dragon Medical One- DMO, voorheen DMD en daarvoor Dragon 360,  gebruik je spraakherkenning voor dicteren bij de cursor. Dus daar waar de cursor staat. Dat kan in een EPD, Elektronische patiënten dossier, zijn of zelfs e-mail programma.

 

Dit spraakherkenningssoftware pakket kan meer. Standaardverslaglegging, uitslagen invoegen, voorspellen wat in het verslag moet (Project). 

 

 

Dragon Medical One?

Medisch snel en slim werken, automatische omzetting, zeggen wat je denkt..

Momenteel zijn er twee medische spraakherkenningssoftware op de markt die op een server werken. Op een server medische audio omzetten naar medische tekst. Met medische woorden per vakgroep. Van huisarts tot radioloog, van fysiotherapeut tot professor. Elke vakgroep is vertegenwoordigd.

 

Het verschil tussen DMO en DMD zit hem vooral in de plaats van de Dragonserver. Ze worden beide door Nuance geleverd maar niet onderhouden. Dragon Medical One is de volledige Nuance variant en DMD de volledig eigen variant, op eigen server.

In 2023 houdt Dragon Medical Direct op te bestaan. Daarna kun je alleen nog Dragon Medical One aanschaffen.

 

Nuance Management Controle is een management console voor bedrijven zodat ICT-beheer of applicatiebeheer zelf de accountmanagement kunnen onderhouden.

 

Voor niet medici is Dragon Professional Anywhere geschikt. DPA is een cloud-oplossing met vakjargon, niet medisch. Testen voor niet medici van DPA.

Geïnteresseerd in deze oplossing? DMO uittesten?

 

Vul formulier in om Dragon Medical One te testen.

Video over Dragon Medical Direct

Ervaringen met Dragon Medical One

Dragon Medical Practise Edition bestaat niet meer en Dragon Medical Direct houdt op te bestaan, End Of Live in juni 2023.

 

Na een enquête bij meerdere artsen die een trial met Dragon hebben uitgevoerd werden ook wij laaiend enthousiast. Enkele specialisten hebben zelfs het product voor 5 jaar aangeschaft, de meeste voor 3 jaar. Uiteraard is 1 jaar ook mogelijk. 

 

DMO is een Saas oplossing, dat betekent dat je een abonnement neemt op de software. Op je computer installeer je niets, alleen een link opent de weg naar de server en daar vul je je naam en wachtwoord in.

Direct kun je dicteren met je eigen spraakprofiel, vaktermen en eigen woorden.

 

De grootste leveranciers van EPD, EPIC en Chipsoft met HIX bouwen koppelingen met Dragon Medical One. Want zeg nou zelf, praten gaat toch veel sneller dan typen. En direct decursus wegschrijven, een samenvatting op het juiste plekje? Dat wil toch iedereen.

 

Cedere Is gericht op service & support. Ze levert de producten, onderhoud en optimaliseert medische software.

 

Ook interessant:

Dicteer onderweg met de gratis Philips SpeechLive app. 

Verhoog de productiviteit: Geschat 1 extra patiënt per ½ dag polikliniek, wat resulteert in een aanzienlijke stijging van de omzet en/of meer tijd