Dragon Medical van Nuance in de cloud

DMO speech recognition cloud, is de nieuwe ontwikkeling van Nuance medische spraakherkenning. De bedoeling is om steeds flexibeler te kunnen werken met spraakherkenning. 

 

Welke Dragon Medical versie zijn er?

Vroeger, en ik spreek nog niet eens over zo lang geleden, was er geen cloud. Er zijn altijd wel wolken geweest (vrij regelmatig zelfs), een digitale cloud is iets van de laatste jaren. Het betekende een enorme revolutie op het gebied van IT-techniek. 

 

Als gebruiker van spraakherkenning maakt het je waarschijnlijk niet zo heel erg veel uit. De software moet gewoon goed werken.

ICT medewerkers liepen wel tegen beheer grenzen aan, van wat er mogelijk was op een lokale computer. Dit moest beter. 

 

Gelukkig staat de techniek niet stil. Door de ontwikkeling van computers, internet en netwerkverbindingen heeft Dragon een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vooral door de snelheid van het netwerk en de aanwezigheid van enorme hoeveelheden data. Big Data wordt namelijk gebruikt om software te verbeteren. 

 

Nuance maakt namelijk volledig gebruik van Artificial Intelligence (AI) en zogenaamde Deep Learning technieken om de kwaliteit te verbeteren. Kort gezegd betekent dit dat de software hierdoor zelflerend is. De software leert van zijn fouten of eigenlijk van de verbeteringen. 

 

Vroeger gebeurde dit leerproces alleen lokaal op de computer. Tegenwoordig maakt dit leerproces gebruik van de enorme hoeveelheid data die beschikbaar is in de cloud. Voor de gebruiker betekent dit dat de software beter leert en dus beter werkt.

 

➡️ Trial versie Dragon Medical One aanvragen

Welke Dragon Medical versies werken in de cloud?


De software van Nuance beschikbaar voor medische professionals

  • Dragon Medical One: DMO (cloud)

Dragon Medical One, zelf testen

DMO is de eerste echte Dragon cloud oplossing van Nuance voor medische professionals. Spraakherkenning gebeurt volledig op een spraakherkenningsserver in de cloud. Een lokale app maakt verbinding met de Nuance Medical Server. De spraakherkenning, Speech-to-Text, gebeurt volledig op de server. 

** Dragon Medical One toepassing AI-Speech - test gratis
** Dragon Medical One toepassing AI-Speech - test gratis

 

Het resultaat van de spraakherkenning wordt direct geschreven in het geopende venster. Het spraakprofiel staat veilig extern in de cloud en het blijft daar ook staan. 

 

Verlies van gegevens is vrijwel onmogelijk. Woordenlijsten met vaktermen kunnen gedeeld worden. Spraakopdrachten kunnen aangemaakt worden en toegewezen aan gebruikers of groepen. 

 

Integratie van Dragon Medical One met EPD’s is mogelijk. Dit betekent dat er rechtstreeks in bestaande EPD of ECD software gedicteerd kan worden.

Er is toegang tot specialistische taalmodellen voor medische specialismen, aangepaste woordenlijsten en sjablonen. Het lexicon breid je uit met eigen woorden of specifieke woordenlijsten.

 

De initiële inrichting voor een organisatie gebeurt volledig in de cloud. De gebruikers hoeven alleen een kleine applicatie te installeren die verbinding met de spraakherkenningsserver ( Dragon Medical Server) regelt. Binnen enkele minuten kan in het EPD gedicteerd worden en wordt de spraak direct omgezet in tekst. 

 

Er zijn er veel beheerfuncties standaard aanwezig in dashboards. Tevens de specifieke statistieken. Hierdoor is het op elk moment inzichtelijk hoe de software gebruikt wordt.

Dragon Medical One, streamingdienst van Nuance

DMO speech recognition cloud, is de nieuwe ontwikkeling van Nuance medische spraakherkenning. De bedoeling is om steeds flexibeler te kunnen werken met spraakherkenning. 

 

Bij de spraakherkenningsserver voor Dragon Medical One is installatie on premise niet mogelijk. De server wordt beheerd door Nuance, Cedere beheert de Sites voor de klanten.

 

DMO maakt gebruik van Artificial Intelligence en Deep learning. Na het eerste gebruik wordt automatisch een spraakprofiel samengesteld. Stemherkenning van de spreker en kalibratie van de microfoon wordt in de eerste paar minuten automatisch uitgevoerd voor optimale herkenning.

 

DMO werkt met bijna alle Elektronische Patiënten Dossiers, EPD en ECD, of via een dicteervenster. Daarnaast kun je de PowerMic Mobile app gebruiken. Deze app wordt geïnstalleerd op een Android of iPhone smartphone. De smartphone verandert hiermee in een mobiele microfoon. 

 

Pilot DMO voor 1 maand testen

Voor medische organisaties is een proefinstallatie van 1 maand mogelijk. Cedere levert op korte termijn proeflicenties waarmee getest kan worden. De lokale installatie is eenvoudig zodat snel kan worden gestart. 

Op deze pagina vind je een inschrijfformulier voor testen Dragon Medical One.

Verder lezen..

Radiologie en AI
Radiologie en AI

Lees hoe Radiologen gebruik maken van Artificial Intelligence.