Dragon Professional upgrade versie 15.6 gratis

Gratis upgrade naar Dragon Individual 15.6

De laatste versie van Dragon Professional is uit.  Zaten we daar op te wachten?

 

Jazeker, want de oude versie had een paar vervelende problemen wanneer je dicteerde in Office pakketten zoals Outlook en WORD. Met een work around konden we er wel mee werken, gelukkig is het in deze versie opgelost.

 

Gratis update Dragon Individual van versie 15.3

.. naar Dragon Individual en Dragon Group versie 15.6

Recentelijk heeft Nuance een update uitgebracht voor versie 15 van Dragon Professional, versie 15.6. De update is voor zowel de Individual als de Group versie beschikbaar.

 

De laatste paar maanden werd door diverse klanten problemen met de 15.3 versie gemeld. Problemen komen vaak voor na upgrades van derden zoals Windows of Office producten.

Dragon werkt samen met deze producten, wijzigt er iets in de programmatuur dan moet Nuance aanpassingen maken en doorvoeren in updates en nieuwe versies. Aanpassingen in Dragon lopen vaak iets achter op de upgrades van Windows of Office pakketten.

 

In de nieuwe versie 15.6 zijn een aantal technische problemen opgelost en gebruikersverbeteringen aangebracht. Hieronder volgt een opsomming van de veranderingen, optimalisaties en aanpassingen. Ze gelden voor zowel Dragon Individual als Dragon Group versie. De laatste Dragon Individual versie is 15.3, de laatste Dragon Group versie is 15.5. Voor Dragon Legal of Medical kun je het beste contact opnemen met Cedere voor overleg.

 

Heb je nog een oude versie, ouder dan Dragon Individual 15, schaf dan eerst de nieuwste versie aan. Op pagina Dragon-Spraakherkenningssoftware vind je de diverse versies. 

Technische veranderingen en verbeteringen in 15.6:

Gegevensverzameling:

De gegevens van de optionele functie Gegevensverzameling, werden tot nu toe verstuurd naar Nuance. Vanaf deze versie worden deze gegevens naar Google-analytics gestuurd. De optie van gegevensverzameling staat overigens standaard uit.

 

Gebruikersprofielen:

Wanneer Dragon wordt verwijderd, krijg je niet meer de vraag of je de gebruikersprofielen wilt verwijderen of behouden. Dat betekent dat de bestaande gebruikersprofielen bewaard blijven tenzij je ze handmatig verwijdert.

 

Installatieprocedure:

De installatieprocedure is vereenvoudigd. Als je al een oude versie van Dragon hebt geïnstalleerd, hoef je deze niet eerst te de-installeren.

 

Gebruikersprofielen:

De gebruikersprofielen werden standaard opgeslagen in de map Programdata. In versie 15.6 worden de gebruikersprofielen opgeslagen in de map APPDATA. Voor applicatiebeheerders is dit van belang.

Opgeloste problemen voor gebruikers:

  • Verbeteringen van de Outlook add-in. Add-in Outlook zorgde ervoor dat je rechtstreeks kan dicteren in een scherm. Bij de nieuwste versie Outlook werkte de Add-in niet meer. Opgelost in versie 15.6.
  • De sneltoets voor het dicteervenster is veranderd in Alt T.
  • Het openen van toepassingen met de stem is verbeterd.
  • Wanneer je gebruik maakt van meerdere spraakprofielen, dan heb je bij het openen van het spraakprofiel nu de optie om altijd te openen met een bepaald spraakprofiel.
  • Er is bij de Individual versie een optie gekomen om het volume van de microfoon automatisch aan te passen tijdens het spreken. Het is raadzaam voorzichtig om te springen met deze functie. 

Je kunt GRATIS updaten naar Dragon versie 15.6 vanaf de versies:

Dragon Individual versie upgrade vanaf versies 14 (Betaald), 15, en 15.3.

Dragon Group versie vanaf versie 15.5.

Hoe kom je aan de software?

Relaties van Cedere kunnen de software, Release Notes en een uitgebreide installatiehandleiding downloaden. Nog geen relatie maar wel interesse? Vul in beide gevallen het onderstaand formulier in.  Downloaden van de software is gratis.

Belangrijk!!

Na de installatie van deze nieuwe versie dient de Individual versie van Dragon opnieuw geactiveerd te worden. Houd de activatiecode bij de hand voordat je gaat installeren!

 

De download is gratis. 

 

Aanvragen Downloadlink via onderstaand formulier,gratis

Vul in voor downloadlink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ook interessant:

Lerend werken