Windows Desktop Search voor PDF bestanden

Windows Desktop Search is een indexerings- en zoekprogramma van Microsoft waarmee je snel documenten, spreadsheets, presentaties, e-mailitems, contactpersonen en bijlagen op je computer of netwerk kunt vinden.

 

In Windows Desktop Search wordt een zoekveld weergegeven waarmee je zoekcriteria en filters kunt opgeven.

 

Standaard wordt de inhoud van een PDF documenten niet gelezen. De titel van het document wordt wel geïndexeerd, maar niet de inhoud. De inhoud is een soort plaatje. Dat maakt het lastig wanneer je naar een bepaald document zoekt. Je moet steeds het document openen om de inhoud te kunnen lezen.

Hoe werkt de Windows Desktop Search?

Met het PDF-indexeringsfilter is het wel mogelijk om de inhoud terug te vinden met Windows Desktop Search. Het PDF-indexeringsfilter wordt beschikbaar gesteld aan Windows Desktop Search, zodat je PDF-bestanden, inclusief PDF-bestanden met alleen beeld, kunt indexeren en doorzoeken.

Bij een standaardinstallatie wordt het Kofax-filter niet ingeschakeld. Je kunt dit inschakelen wanneer je een aangepaste installatie uitvoert. Dus opnieuw de installatie procedure start en Windows Search activeert.

Na installatie kun je bij Opties de instellingen en voorkeuren aanpassen.

Klik op Bestand > Opties > Algemeen > Integratie als je het filter na installatie wilt inschakelen.

Je kunt ook voorkeuren instellen voor PDF-pagina's zonder een tekstlaag (bijvoorbeeld voor gebruik van OCR).