Wat kost een zieke werknemer?

Langdurige ziekte van een werknemer kost ruim anderhalf keer zoveel als werkgevers verwachten. Werkgevers schatten de kosten van langdurig zieke werknemers op gemiddeld €143 per dag terwijl dit in de praktijk gemiddeld €230 per dag is. Dit blijkt uit onderzoek van Baken Adviesgroep in opdracht van Delta Lloyd. *bron

 

Indirecte kosten

De werkgever is wettelijk verplicht om minimaal 70% van het loon gedurende 104 weken door te betalen, dit zijn de direct kosten bij langdurig ziekteverzuim.

 

Naast deze directe kosten van gemiddeld €230 per dag krijgt een werkgever te maken met indirecte kosten voor vervangend personeel, arbodienstverlening, begeleiding en re-integratie van een zieke medewerker.

 

Wanneer de indirect kosten bij de directe kosten worden opgeteld dan kunnen de verzuimkosten oplopen tot wel ruim €400 per dag.

 

Wat kan spraakherkenning voor langdurige zieke betekenen?

Een zieke werknemer moet zo snel mogelijk weer aan het werk. Al is het een paar uur per week of per dag. 

Spraakherkenning, Dragon Professional, wordt vaak ingezet om de werkzaamheden aan een computer te versnellen. Maar ook om volledig spraakgestuurd te werken. Met de stem de computer en alle programma's bedienen.

Is dat niet lastig met collegae op een kamer?

In het begin is het moeilijk om tegen een computer te praten. De collegae hebben hier geen last van, het is meer achtergrond lawaai. De medewerker vindt het zelf in het begin wel moeilijk. Soms trainen we eerst thuis zodat de zieke werknemer in zijn eigen omgeving begint en volleerd weer terug kan komen.

Duurt zeker lang om aan te leren?

Zodra een medewerker klachten aan schouder, nek of rug krijgt, starten we zo snel mogelijk met de installatie en training van Dragon.

Binnen twee weken kan de zieke medewerker al werken met de stem. Dyslexie komen we regelmatig tegen onder de zieke medewerkers, meestal stress gerelateerd. 

 

Omdat de aanschafkosten relatief laag zijn, bespaard u op de verzuimkosten. Na 2 weken heeft u de aanschafkosten aan terugverdiend. En is de medewerker weer helemaal beter, dan kunt u de licentie aan iemand anders geven.

Informatie of aanvraag vrijblijvende intake

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.