Dragon in netwerken Citrix, VMWare, Terminal server

Het is zeker mogelijk om met Dragon Speech in een computer netwerkomgeving te werken. Met netwerken bedoelen we diverse soorten besturingssystemen in diverse computer omgevingen.

 

Computernetwerken met Citrix of Terminal server, waar op de server wordt gewerkt, in plaats van op een client (lokale computer).

Computer netwerken met VMWare, waar in een virtuele omgeving wordt gewerkt. En ook met File servers en applicatie servers.

 

 

De oplossing voor Dragon in computer netwerken

Er zijn oplossingen, tussenoplossingen of combinaties.  Bijvoorbeeld wanneer het besturingssysteem lokaal is geïnstalleerd maar de programma’s op een applicatie-server draaien. Of, wanneer men vanuit huis werkt, je op een Citrix omgeving inlogt en op kantoor op een lokale computer. Of een cloud-oplossing.

 

Een lokale computer kan een laptop, vaste computer of een thin of medium client zijn. Met daarop weer diverse besturingssystemen.

Lokaal of in de cloud?

Het is moeilijk om van te voren al te zeggen of Dragon zal gaan werken bij een bedrijf en ook of het resultaat dat geeft welke je verwacht.

Meestal hebben we vooraf met de ICT afdeling overleg. Hoe ziet het netwerk eruit? Welke programma’s worden gebruikt? Op welke clients wordt er gewerkt? Mag en kan er überhaupt geïnstalleerd worden op de servers of clients? 

Iedere ICT medewerker heeft haar vak en vakkennis. Cedere overlegt welke mogelijkheden en wensen er zijn.

Dragon Group in netwerk

Wanneer wordt een installatie van Dragon op een server uitgevoerd?

De Dragon Group versie en de Dragon Medical, kunnen op een Citrix of Terminal server geïnstalleerd worden. Op elke server die vanuit de client contact kan maken. Dat kunnen er in een groot netwerk soms wel 50 zijn.

Of de ICT afdeling dit wenst bij een enkele persoon, is de vraag. Er zijn mogelijkheden om één specifieke computer alleen naar die ene server te laten verwijzen. Het is op te lossen.

 

Met meerdere gebruikers van Dragon Group, moeten we er rekening mee houden dat er een maximum aan actieve Dragon gebruikers per server mogelijk is. Met load balancing is dit in te stellen. 

Wanneer kiezen we voor een lokale installatie terwijl er wel een netwerk is?

Je kunt je voorstellen dat niet ieder bedrijf een Dragon installatie op een server wenst. Het is mogelijk om Dragon Individual lokaal te installeren, daarna een sessie te starten naar de server en via een omweg te dicteren in de programma’s op de server.

 

Beter is om Dragon Group lokaal te installeren op een computer. Je kunt dan dicteren in de programma’s die op de server werken. Er zijn wel wat aanpassingen nodig voor de Citrix sessie, zoals geluid doorzetten. Deze instellingen zijn eenvoudig aan te passen.

 

Met deze oplossing kun je niet alle spraakopdrachten gebruiken die standaard aanwezig zijn. Wat wel kan zijn deze opdrachten zelf te maken. 

Hoe zit het dan met een virtuele omgeving, VMWare en hyperV ?

Bij virtuele omgevingen hangt het weer helemaal af van hoe deze zijn geïnstalleerd. Is de omgeving volledig virtueel of wordt er nog wel wat lokaal opgeslagen. Welke versie van welke virtuele omgeving en welke clients? Zijn er mogelijkheden voor tussen- of andere mogelijkheden?

Welke oplossing met spraakherkenning voor de cloud?

De cloud-based oplossing Dragon Professional Anywhere werkt gegarandeerd. Tenminste, wanneer het geluid door wordt gezet vanuit de servers.

Het grote voordeel van Dragon Professional Anywhere is dat deze spraakherkenning weinig lokaal geïnstalleerd krijgt, maar wel het volledige pakket gebruikt.

 

Probeer Dragon Professional Anywhere uit voor 2 weken. Ga naar het formulier en vul je gegevens in voor het testen.

Overleggen is de oplossing! Laat je adviseren!

Welke oplossing je kiest, installatie van Dragon op de server of lokaal, is van vele facetten afhankelijk.

Schaf niet eerst de producten aan en dat later blijkt dat ze niet geschikt zijn. Laat je vooraf goed informeren welke mogelijkheden je hebt in een ICT-omgeving.

 

Vraag Cedere eerst met je ICT-afdeling te overleggen zodat we gericht en eerlijk advies kunnen geven.