Olympus Dictaten Workflow Netwerk ODMS

Think Fast - Talk Smarter !!

Cloud of lokaal - Olympus Dictation Management System

home - digitaal dicteren - Olympus workflow

Olympus Shop
Olympus Shop


Professioneel dicteren per smartphone. Altijd en overal. Installeer de app en maak gebruik van secure verzenden naar de backoffice. 

 

#1 Olympus Dictation Management System (ODMS), is een veilig en sterk dictaten workflow oplossing voor audio opnames, digitaal dicteren en transcribe (uitwerken). Uitgebreide rechtenstructuur en inrichting auteurs en uitwerkers. Professioneel en geschikt voor bedrijven, kantoren en klein zakelijk.

 

Met een app of recorder stuur je de dictaten naar de cloud, ODDS. Backoffice download de dictaten naar lokaal.

#2 Olympus Dictation Delivery Service (ODDS) is een online service die er voor zorgt dat de digitale dictaten veilig van de smartphone naar de cloud worden gestuurd. En direct worden doorgestuurd naar de backoffice.

 

ODDS brengt, opnames gemaakt met de Dictation app voor iPhone en Android, over naar de transcriptie-dienst. Een externe transcriptiedienst of eigen secretariaat. 

 


Aanvraag proefperiode ODDS Olympus, dicteren met app

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Olympus Dicteer netwerk ODMS

ODMS Transcriptiemodule

Dictate module: professioneel dicteersoftware en workflow manager voor een computernetwerk. Met ODMS software kun je dicteren en uitwerken. Werkt tevens op Terminal, Citrix en VMWare. Meer over de producten in de shop.

Transcribe module: professioneel uitwerken (transcriberen) van audio opnames en dictaten. Backoffice en secretaresses gebruiken de transcriptie module om dictaten met behulp van een voetpedaal en headset te verwerken.

Hardware: Voor dicteren gebruik je een smartphone, voicerecorder of een handmicrofoon. De app voor de smartphone gebruikt ODDS. DS-9000 is de recorder voor dicteren en de RecMic II de handmicrofoon.

 

Alleen hardware van hetzelfde merk of fabrikant werkt uitstekend binnen de dicteersoftware. Hetzelfde geldt voor een voetpedaal, alleen een voetpedaal van dezelfde fabrikant werkt binnen het dicteernetwerk. 

 

Wil je liever Philips of Grundig footswitch of voetschakelaar gebruiken, helaas ook hier gelden dezelfde voorwaarden. Hardware is gekoppeld aan de leverancier van de dicteersoftware.

Bestel Olympus dicteer software..
Bestel Olympus dicteer software..
Probeer de dicteer app van Olympus
Probeer de dicteer app van Olympus


Details dicteernetwerk - voordelen dictaten

Welke voordelen zijn er bij Olympus dicteernetwerken?

 • Spraakopnamen op een vaste locatie en flexibel onderweg
 • 256-bit bestandsencryptie met DSS Pro-audiocodec
 • Werkt samen Dragon spraakherkenning (optioneel)
 • Schaalbaar, eenvoudig uit te breiden
 • Kan volledig worden geïntegreerd in een professionele workflow.
 • File Transfer (aparte softwaretool SCP client)
 • Wereldmerk van degelijk materiaal
 • Mooi design en licht makkelijk in de hand
 • Gebruikersvriendelijk en eenvoudige bediening

 Informatie bij de workflowproducten


Video met uitleg over transcribe met ODMS Module:


Software vergelijking Olympus ODMS

Vergelijking Olympus software ODMS

DSS Player voor klein zakelijk en privé, opname interview en meetings


Ontvangt je geluidsbestanden in DSS, MP3, WAV, Val of WMA formaat?

Of neem je een interview op in MP3? Deze bestanden kun je beluistern en verwerken met DSS player en DSS Player Lite (Gratis).  

 

 • DSS-bestandsformaat (Digital Speech Standard) is eenvoudige en beveiligde structuur voor het verzenden van spraakbestanden via e-mail. Dit formaat is klein wat goed is voor het versturen, echter niet beveiligd.

 • DSS- en het DSS Pro-formaat (beveiligdwordt gebruikt door professioneel dicteerapparatuur. Bij een voicerecorder kun je dit formaat instellen zodat de dictaten versleuteld worden verstuurd. Eventueel met een pincode of wachtwoord. De backoffice vult het wachtwoord in wanneer zij het dictaat openen.

 • Grootte DSS-bestanden is doorgaans 12 tot 20 keer kleiner dan een WAV-bestanden is afspeelkwaliteit van hetzelfde hoge niveau. 
  Doordat de grootte van een bestand een stuk kleiner is en toch een hoge kwaliteit bezit, wordt naast de security ook voor DSS gekozen in plaats van WAV of MP3.

 

Download de gratis DSS Player Lite? Vraag via support@cedere.nl 

 

*Ondersteuning MS Windows en iOs van Apple

*DSSPlay ondersteunt geen hardware, je werkt met je muis


Conferentiesets:

Bij een conferentiekit kun je niet echt spreken van een dicteernetwerk of dicteerworkflow. Een opname van een vergadering of bespreking moet met goed apparatuur plaatsvinden met juiste microfoons. Microfoons met de juiste specificaties. 

 

Na de opname wordt deze via een computer verstuurd naar een transcriptie dienst en eventueel uitgewerkt. Bij het uitwerken kies je voor ODMS transcribe of DSS-Play, afhankelijk van je computer netwerk.

 

Conferentiekit voor opname grote groepen
Conferentiekit voor opname grote groepen
SpeechMike van Olympus

Journalisten, interviewers, tolken en vertalers gebruiken een recorder voor opnames gesprekken en meetings. Een opname op een voicerecorder is kwalitatief hoger, zeker met het gebruik van een externe microfoon.

 

 

Line upp Olympus recorders

Een opname met de voicerecorder app kun je instellen op HQ kwaliteit en een externe microfoon aansluiten.  

 

 

Let op:  kies voor ruisonderdrukking bij omgevingsgeluid en praat niet door elkaar, zeker niet wanneer je spraakherkenning wilt gebruiken voor automatische transcriptie.