Maak regelmatig een backup van je spraakopdrachten

 

Heel belangrijk! Regelmatig een backup maken van de spraakopdrachten bij Dragon Spraakherkenning. Alleen een spraakprofiel opslaan is niet voldoende.

 

Hoe doe maak je een backup van spraakopdrachten?

Hoe maak je een backup en een Zelf gemaakte spraakopdrachten

Tijdens de trainingen wordt regelmatig uitgelegd dat een back-up van het profiel en het lexicon belangrijk is. Meestal maken we een back-up en exporteren het spraakprofiel.

Dit is ook heel belangrijk omdat bij een nieuwe computer of een computer crash, je anders opnieuw moet beginnen met de herkenning op 99,5% te krijgen, je eigen woorden toevoegen en woorden oefenen.

Bij crashes en nieuwe computer installaties verdwijnen vaak de eigen gemaakt spraakopdrachten en sneldictaten (Autotext)

Het lexicon back-uppen is belangrijk wanneer je woorden hebt toegevoegd die nog niet standaard in het lexicon staan. Je exporteert de woorden en bewaart ze ergens op een externe schijf, zoals een memory stick. Bij een nieuwe installatie kun je zo deze woorden weer importeren.

 

Het maken van een backup van alleen de Spraakopdrachten en Autotexten is iets wat vaak vergeten wordt. Het is wel een onderdeel van een spraakprofiel maar apart bewaren is toch belangrijker, bijvoorbeeld wanneer een spraakprofiel niet meer werkt en er een upgrade van een oud systeem moet worden uitgevoerd.

Hoe maak je een backup van het opdrachtencentrum met daarin de Spraakopdrachten en Autotexten?

Kijk onderstaande video: Hoe maak ik een backup van spraakopdrachten in Dragon Spraakherkenning.

Heb je vragen? Neem contact op met Support.