Ondersteunt Dragon 13 Windows 10?

Dragon NaturallySpeaking 13 wordt door Windows 10 ondersteund. Klanten die Dragon NaturallySpeaking 13 geïnstalleerd hebben op Windows 7 of 8, kunnen upgraden naar Windows 10. Een herinstallatie van Dragon NaturallySpeaking 13 is niet nodig.

Microsoft heeft op 29 juli 2015. zijn nieuwste Windows versie 10 uitgerold. Windows 10 is gratis te upgraden vanaf Windows 7 en 8. 

Wat werkt wel en wat niet?

Let op: 16-08-2018: Onderhand zijn er zoveel wijzigingen in Windows 10 dat Dragon versie 13 (Premium, Home en Professional) niet meer naar behoren werkt. Nuance bracht een upgrade uit naar Dragon Professional Individual. De upgrade is zelf niet meer te bestellen, een nieuwe versie moet worden aangeschaft.


Oude berichtgeving:

Windows 10 heeft twee modii: desktop en tablet.

 

Desktop: Dragon 13 werkt met alle programma’s die voorheen werden ondersteund in Windows 7 en 8.

 

Tablet: Wanneer de programma’s in Full screen draaien, ondersteunt Dragon ze. Er kunnen wel wat issues zijn met de layout. De DragonBalk kan er iets anders uit zien en het Studiecentrum is alleen zichtbaar in full screen. Echter belemmert dit niet het werken met Dragon.

Windows 10, Outlook 2013 en Dragon 13

Dragon werkt alleen tekstueel in Outlook 2013. De spraakopdrachten voor het aansturen van het menu, werken niet volledig. Het kan gebeuren dat het beeld bevriest. Nuance werkt aan nieuwe commando’s voor Outlook 2013 op Windows 10.

De nieuwe Browser Edge

Microsoft geeft nog geen toegang aan ontwikkelaars om commando’s te maken voor de browser Edge. U moet gebruik maken van de standaard basis opdrachten van Dragon 13.

Het programma Metro apps

Zoals Dragon 13 werkte bij Windows 8, 8.1, zo zal Dragon 13 ook werken bij Windows 10. Dus enkel basis opdrachten.

Startmenu in Windows 10

Windows 7 en 8 bevatten geen startmenu. In Windows 10 is het startmenu weer terug. Er zijn nog geen opdrachten ontwikkeld voor het nieuwe startmenu.


Snelheid van Dragon 13 op Windows 10

De snelheid van Dragon 13 is goed gebleven. Gelukkig omdat wij al erg blij zijn met de snelheid waarmee versie 13 presteerde op Windows 7 en 8. 

  • 15 % sneller dan versie 12
  • Vernieuwde interface
  • Ondersteuning meer webbrowsers: Internet Explorer, Firefox en Chrome
  • Dicteren in Google Docs en WORD Online
  • Spraakopdrachten voor Gmail, Yahoo mail en iCloud
  • Betere ondersteuning diverse microfoons
  • Sneller een hogere herkenbaarheid na startperiode