Particulieren: thuisgebruik

Dat communiceren belangrijk is voor u ... daar zal niemand aan twijfelen. Het in contact blijven met familieleden en lotgenoten, het lezen van internetpagina's, vrijwilligerswerk en eventueel uw levensverhaal opschrijven.

Voor de particuliere markt levert Cedere diverse artikelen om het communiceren te vereenvoudigen. Niet alleen spraakherkenning maar ook beeldherkenning. Bij beeldherkenning moet u denken aan het scannen en laten voorlezen van bijvoorbeeld een brief of boek. Maar ook voor het laten voorlezen van mail, documenten of boeken.

Ook belangrijk is een goede microfoon en headset, van goede kwaliteit, geschikt voor onze producten en toch betaalbaar. Deze vindt u bij de selectie onder Producten Particulieren. Voor een totaal overzicht kunt u bij onze webwinkel terecht.

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon Naturally Speaking. Hier zie je een gepensioneerde aan de slag gaan met de software van Dragon. Een interessant en komisch interview met een oud-advocaat die zich nu richt op het schrijven.

 

Kijk op www.youtube.com

Meld u aan voor de Cedere nieuwsbrief

Cedere stuurt regelmatig een nieuwsbrief met tips en nieuws. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven of u, naast de algemene nieuwsbrief van Cedere, een speciale nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Afmelden
Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven, dan kunt u zich altijd uitschrijven.

Archief nieuwsbrieven

ma

04

aug

2014

Power PDF Standard en Advanced

Nuance® Power PDF Advanced en Standard  is een slimme, intuïtieve oplossing waarmee zakelijke gebruikers PDF-bestanden kunnen maken, converteren, veilig delen en in het hele bedrijf kunnen uitwisselen.

Direct bestellen

Samenwerking en productiviteit voor een prijs die te verantwoorden valt
. Krachtige software met slimme functies en een gebruikersvriendelijk ontwerp, precies afgestemd op de behoeften van de gebruikers. PDF-documenten en -formulieren ongekend snel en eenvoudig samenstellen, vergelijken, converteren, maken, dicteren, bewerken, lezen, scannen, zoeken, beveiligen, ondertekenen en afdrukken.

 

Beste gebruikerservaring en meer toegevoegde waarde: Met Power PDF wordt PDF-software nog slimmer. Er is nu een alternatief voor Adobe Acrobat met een intuïtieve interface die gebruikers al kennen van Microsoft Office. De oplossing beschikt bovendien over een indrukwekkende scala van functies die speciaal zijn ontwikkeld om zakelijke gebruikers productiever te laten werken. Met Power PDF beschikt u niet alleen over alle functies voor annotaties, markeringen, beveiliging en compressie, maar ook over aanvullende functies die alleen door Nuance worden geleverd. Denk bijvoorbeeld aan functies voor documentconversie, zoekopdrachten, connectiviteit en nog veel meer.

 

Papier productiever converteren naar PDF: Verspil geen tijd meer en scan papieren documenten met één klik direct van de scanner naar PDF. Scan naar de standaard afbeelding-PDF's of naar doorzoekbare of bewerkbare PDF-indelingen. U kunt nu in één stap scannen, markeren, doorstrepen of onderstrepen.

 

PDF-bestanden maken vanuit elk pc-programma dat kan afdrukken: Maak direct PDF-bestanden met beveiligingsopties die volledig compatibel zijn met alle PDF-viewers. U kunt zelfs bladwijzers toevoegen en hyperlinks overnemen als u PDF-documenten maakt vanuit Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

PDF Power scan
Power PDF

Documenten niet opnieuw typen: Als u in andere programma's met PDF-documenten moet werken, kunt u deze converteren, in plaats van ze opnieuw te maken. Complexe lay-outs met kolommen, tabellen en afbeeldingen worden betrouwbaar overgenomen in Microsoft® Word-, Excel®-, PowerPoint®- en Corel® WordPerfect®-documenten. U kunt spreadsheets uitstekend beheren en beschikt over functies waarmee u alle pagina's van een PDF-document in één Excel-werkblad kunt combineren zodat u niet steeds hoeft te knippen en te plakken Het is zelfs mogelijk om in een PDF-document alleen de tekstgebieden te selecteren, kopiëren en converteren die u nodig heeft.

 

Documenten eenvoudig combineren en samenstellen: Combineer bestanden en verwijder of verplaats pagina's door ze te slepen. Bekijk en selecteer pagina's in een brondocument, zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint, WordPerfect, JPG, BMP, TIF of XPS, om deze in een doeldocument in te voegen. Sleep de pagina's naar het PDF-bestand. Gebruik batchfuncties om routinetaken te automatiseren en de efficiëntie op de werkplek te verbeteren.

 

Professionele documenten maken: U maakt documenten die er gedrukt net zo verzorgd uitzien als op het scherm, ongeacht waarheen u ze stuurt of waar u ze bekijkt. Bundel uiteenlopende typen bestanden en mappen in fraaie PDF-portfolio's met aantrekkelijke, informatieve voorbladen, die in elke gangbare PDF-viewer kunnen worden weergegeven. Het is zelfs mogelijk om afbeeldingen, grafische elementen, films, audio en 3D-tekeningen aan PDF-documenten toe te voegen zodat u uw boodschap nog overtuigender kunt brengen.

 

Uw documenten koppelen met de cloud: U kunt opgeslagen documenten voortaan in de cloud opslaan en openen door rechtstreeks verbinding te maken met Box, Google Drive™, Windows Live® SkyDrive®, Evernote® en Dropbox®. Zo heeft u overal en altijd toegang tot uw documenten via het web of de programma's van ondersteunde mobiele apparaten.

 

Notities inspreken: Voeg met de geïntegreerde functie Dragon Notes uw ingesproken tekst eenvoudig toe aan uw PDF zonder te typen. Dit is snel, nauwkeurig, tijdbesparend en productiever.

 

Informatie verzamelen met formulieren: De rompslomp van het invullen van lange formulieren behoort tot het verleden. FormTyperTM converteert niet-invulbare formulieren automatisch naar PDF-formulieren die u digitaal kunt invullen, opslaan en e-mailen. Maak nieuwe formulieren met gebruiksvriendelijke tekenfuncties voor formulieren. Exporteer informatie in ingevulde formulieren zodat u de gegevens kunt sorteren, doorzoeken en analyseren met gangbare typen database- en spreadsheetbestanden zoals XFDF-, XML-, TXT- en CSV-bestanden.

 

Slimmer zoeken: Geen enkel ander PDF-programma biedt zo'n nauwkeurige conversie naar doorzoekbare PDF's. U kunt alles in een document doorzoeken, zelfs de inhoud van bladwijzers en opmerkingen. U vindt dus beslist wat u zoekt! Met de intelligente zoekmethode Looks Like SearchTM kunt u zoeken naar een alfanumeriek patroon in plaats van exacte tekst, en zo eenvoudig telefoonnummers, e-mailadressen en creditcardnummers vinden. U kunt de zoekresultaten automatisch markeren, doorstrepen of onderstrepen en zo PDF-bestanden nog sneller en eenvoudiger bewerken.

 

Verbeterde documentbeveiliging: Bepaal wie uw documenten mag bekijken, afdrukken en wijzigen met behulp van wachtwoorden met beveiligde 128-of 256-bits AES-codering en toegangsrechten voor PDF's. Verifieer documenteigenaren via digitale handtekeningen van bijvoorbeeld Microsoft Crypto of derden. Voor een optimale beveiliging kunt u ook alle vertrouwelijke informatie uit een document, zoals handtekeningen, stempels, markeringen, annotaties, ingevulde formuliervelden en grafische elementen terugbrengen tot één laag. Deze functie is vooral handig als u wilt voorkomen dat documenten bij het archiveren worden aangepast.

Brochures PDF etc

Download
Brochure Power PDF
POWER_PDF_BROCHURE_DUT.pdf
Adobe Acrobat document [3.5 MB]
Download
Download
PDF oplossingen vergelijken
POWER-PDF_VS_PDF-CONVERTER_FEATURE-MATRI
Adobe Acrobat document [118.0 KB]
Download
Download
PDF Standard vergelijken met Acrobat
POWER-PDF-ADVANCED_VS_ADOBE-ACROBAT-STAN
Adobe Acrobat document [134.5 KB]
Download
Download
PDF Advanced vergelijken met Acrobat
POWER-PDF-STANDARD_VS_POWER-PDF-ADVANCED
Adobe Acrobat document [80.0 KB]
Download
Download
PDF Power Healthcare Powerpoint
dut_Power_PDF_Customer_Presentation_Heal
Adobe Acrobat document [762.5 KB]
Download
Download
PDF Power Legal Powerpoint
dut_Power_PDF_Customer-Presentation_Lega
Adobe Acrobat document [715.9 KB]
Download
Download
PDF Power Financien Powerpoint
dut_Power-PDF_Customer-Presentation_Fina
Adobe Acrobat document [739.6 KB]
Download

ma

04

aug

2014

Is deze app te vertrouwen?

In een eerdere blog heb ik aangegeven dat niet alle apps gratis zijn. Met daarbij welke wel en welke niet te gebruiken voor spraakherkenning. 

Dragon Dictation

Onderzoekers van de Technische Universiteit Twente gaan de strijd aan met applicaties die informatie lekken, toegang willen tot zaken waar ze niets te zoeken hebben of gewoon slecht werken. Hoe? Ze introduceren de guardian!

 

Permissies
Jaarlijks worden er wereldwijd tientallen miljarden apps gedownload. Een groot deel daarvan zal om bepaalde permissies vragen. Bijvoorbeeld toegang tot het internet of je adressenbestand of permissie om je locatie te achterhalen en te gebruiken. In sommige gevallen is dat logisch. Zo heb je niets aan een navigatie-app die je locatie niet mag weten. Maar soms zijn de gevraagde permissies ronduit vreemd. Denk aan een zaklamp die online wil of een spelletje dat je locatie wil weten. “Hoewel dat niet zo nuttig lijkt, drukken mensen dan toch vaak op ‘OK’,” weet Hartel. “Je wilt die app nu eenmaal hebben.”

 

Lees het hele artikel op van scientas.nl 

0 commentaren

ma

28

jul

2014

Dragon Naturally Speaking 13

Wellicht heeft u op diverse sites al gelezen dat er een upgrade van Dragon Naturally Speaking naar 13 door Nuance is aangekondigd. Helaas geldt dit niet voor Nederland.

Deze versie in het Nederlands (nog) niet verkrijgbaar, alleen in het Engels, Frans en Duits. Of versie 13 in het Nederlands gaat verschijnen.., is nog onduidelijk.

Nuance heeft aangekondigd de Nederlandse versie 12.5 wel te blijven ondersteunen.

 

Cedere verkoopt diverse uitvoeringen van 13 in de andere talen. Voor informatie kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.


Bestellen: klik hier voor de webshop

 

 

Wilt u meer informatie over versie 13? 

Matrix van Premium en Home 13 UK 

Factsheet Premium 13 UK

0 commentaren

vr

04

jul

2014

Diagnosethesaurus

Erg interessante blog over medische terminologie in het ziekenhuis. We hebben dagelijks te maken met de vraag en de discussie hoe medische termen worden geschreven. 

In het standaard lexicon van Dragon medical staan de woorden volgens de standaarden. Echter ontbreken er altijd enkele woorden en worden deze toegevoegd aan het lexicon door een arts of secretaresse.

 

De secretaresse zoekt ze vaak op in Google door het woord in te voeren welke zij denkt dat het is. Wanneer er een gewenst resultaat wordt weergegeven, zal ze die schrijfwijze overnemen. Standaard diagnose lijsten die zowel voor de patiënt als arts worden gebruikt zou zeer aan te bevelen zijn.

 

Zoals in de blog te lezen, hoeft dat helemaal niet de juiste spelling te zijn. 

Pim Volkert is productmanager Eenheid van Taal bij Nictiz. Hij houdt zich bezig met het gebruik van (medische) terminologie, zoals Snomed, in informatiesystemen.

 

blog van Pim Volkert

 

 

0 commentaren

do

26

jun

2014

Met spraakherkenning werken in financiële sheets van Excel

Als medewerker klantcontactcentrum bij Kadaster, werk ik veel in Excel. Mijn taak is om financiële overzichten te generen uit een financieel pakket en overzichten te maken met Excel. Door mijn beperking kan ik niet met muis en toetsenbord werken. 

Excel is geen eenvoudig programma om met spraakherkenning in te werken. Echter is het mogelijk om het toetsenbord en de muis met de stem aan te sturen. En je kunt zelf stemcommando’s maken, zodat (herhalende) handelingen met één commando kan worden uitgevoerd.

 

 

Ik ben rolstoel gebonden. Op de laptop staan mijn programma’s die ik nodig heb voor mijn werk. Ik kan zowel op kantoor als vanuit huis werken.  Met spraakherkenning bedien ik de hele computer, zowel de programma’s voor mijn werk als de mail en het internet. Ik maak gebruik van een TableMike tafelmicrofoon die altijd aan staat. Zo kan ik met de rolstoel naar mijn laptop rijden en direct beginnen met het bedienen van de laptop.

Tijdens een training leer je hoe je moet dicteren en welke commando’s er zijn. En hoe je zelf commando’s kunt maken. Ook worden de werkzaamheden bekeken en het proces geoptimaliseerd om met spraakherkenning te werken.  Ondanks dat ik veel met de computer bezig ben, is een training zeker geen luxe maar een noodzaak. Alle sneltoetsen en muisopdrachten spreek ik nu uit en heb diverse stemcommando’s  c.q. spraakopdrachten,  aangemaakt. Door deze commando’s kan ik zelfs sneller werken dan voorheen.

 

 

Dragon Professional mag je voor jezelf drie keer installeren. Ik heb dus ook op mijn privé laptop geïnstalleerd en kan zo ook mijn blinde vriend online helpen met het gebruik van zijn computer.

 

 

Ik heb echter wel een probleem: op tijd stoppen en niet langer dan mijn werktijd achter de laptop blijven werken. Door mijn enthousiasme ben ik niet meer te stoppen.  En ik ga mijn 50-jarige jubileum bij Kadaster halen!

 

 

Frans Eijsacker

 

Volg Cedere op LinkedIn