Particulieren: thuisgebruik

Dat communiceren belangrijk is voor u ... daar zal niemand aan twijfelen. Het in contact blijven met familieleden en lotgenoten, het lezen van internetpagina's, vrijwilligerswerk en eventueel uw levensverhaal opschrijven.

Voor de particuliere markt levert Cedere diverse artikelen om het communiceren te vereenvoudigen. Niet alleen spraakherkenning maar ook beeldherkenning. Bij beeldherkenning moet u denken aan het scannen en laten voorlezen van bijvoorbeeld een brief of boek. Maar ook voor het laten voorlezen van mail, documenten of boeken.

Ook belangrijk is een goede microfoon en headset, van goede kwaliteit, geschikt voor onze producten en toch betaalbaar. Deze vindt u bij de selectie onder Producten Particulieren. Voor een totaal overzicht kunt u bij onze webwinkel terecht.

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon Naturally Speaking. Hier zie je een gepensioneerde aan de slag gaan met de software van Dragon. Een interessant en komisch interview met een oud-advocaat die zich nu richt op het schrijven.

 

Kijk op www.youtube.com

Meld u aan voor de Cedere nieuwsbrief

Cedere stuurt regelmatig een nieuwsbrief met tips en nieuws. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven of u, naast de algemene nieuwsbrief van Cedere, een speciale nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Afmelden
Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven, dan kunt u zich altijd uitschrijven.

Archief nieuwsbrieven

do

27

aug

2015

Het nieuwe Groene Boekje

In de week van het Nederlands, 10 tot en met 17 oktober, lanceert Van Dale en de Taalunie de op 12 oktober nieuwe editie van het Groene Boekje. Vanaf 13 oktober is het nieuwe boekje overal te koop.

Groene Boekje uit 1954
Groene Boekje uit 1954

Het Groene Boekje is de gebruikelijke naam van de Woordenlijst Nederlandse Taal. Een overzicht van de officiële spelling van Nederlandse woorden, zoals vastgelegd in de Spellingswet. Voor het eerst uitgegeven in 1865.


Het Gele Boekje is een variant van het Groene Boekje en richt zich meer tot woorden die in België zijn ingeburgerd.


Het Witte Boekje is een woordenlijst met een alternatieve spelling voor de Nederlandse taal, de fictieve witte spelling. 

Het nieuwe Groene Boekje

De woordenlijsten zijn met meer dan 10.000 woorden uitgebreid. Zoals chillen, appen, smoothie. Ook zijn woorden toegevoegd uit Suriname en Caribisch gebied.


Een groot deel van deze woorden staan al in het lexicon van Dragon NaturallySpeaking versie 13, en op de juiste manier geschreven. Woorden die er nog niet in staan kunnen worden toegevoegd. 

Hoe het lexicon te onderhouden?

Correct taalgebruik is in de meeste professionele omgevingen gewenst. Voor onderwijs en overheid verplichte kost. Voor u als dicteerder is het belangrijk dat deze woorden, goed worden toegevoegd aan het lexicon. Anders blijft de foute spelling steeds terugkomen.


 

Op de site van Cedere staat bij Tips meer over het lexicon onderhoud


* meer info Wikipedia

* weekvanhet nederlands.org

 

wo

26

aug

2015

Tip: Groen vinkje in DragonBalk

Komt de tekst soms niet in het venster terwijl u dicteert? 

 

Wanneer Dragon geen focus heeft, verschijnt de tekst niet in het venster.

Hoe op te lossen?


Kijk eerst op de DragonBalk, naast de microfoon, of u een groen vinkje ziet. Bij Facebook of webapplicaties is het vinkje grijs.


Het groene vinkje geeft aan:

 • Dat u tekst kunt dicteren waar de cursor staat te knipperen
 • Het programma wordt ondersteund door Dragon
 • U met de stem de tekst kunt selecteren en corrigeren


Wat moet ik doen wanneer Dragon het programma niet ondersteund?

 • U probeert toch te dicteren
 • U corrigeert met de hand
 • U dicteert in het Dicteervenster

 

wo

26

aug

2015

Ondersteunt Dragon 13 Windows 10?

Microsoft heeft op 29 juli jl. zijn nieuwste Windows versie 10 uitgerold. Windows 10 is gratis te upgraden vanaf Windows 7 en 8. 

Dragon NaturallySpeaking 13 wordt door Windows 10 ondersteund. Klanten die Dragon NaturallySpeaking 13 geïnstalleerd hebben op Windows 7 of 8, kunnen gewoon upgraden naar Windows 10. Een herinstallatie van Dragon NaturallySpeaking 13 is niet nodig.

Wat werkt wel en wat niet?

Windows 10 heeft twee modi: desktop en tablet.

 

Desktop: Dragon 13 werkt met alle programma’s die voorheen werden ondersteund in Windows 7 en 8.

 

Tablet: Wanneer de programma’s in Full screen draaien, ondersteunt Dragon ze. Er kunnen wel wat issues zijn met de layout. De DragonBalk kan er iets anders uit zien en het Studiecentrum is alleen zichtbaar in full screen. Echter belemmert dit niet het werken met Dragon.

Windows 10, Outlook 2013 en Dragon 13

Dragon werkt alleen tekstueel in Outlook 2013. De spraakopdrachten voor het aansturen van het menu, werken niet volledig. Het kan gebeuren dat het beeld bevriest. Nuance werkt aan nieuwe commando’s voor Outlook 2013 op Windows 10.

De nieuwe Browser Edge

Microsoft geeft nog geen toegang aan ontwikkelaars om commando’s te maken voor de browser Edge. U moet gebruik maken van de standaard basis opdrachten van Dragon 13.

Het programma Metro apps

Zoals Dragon 13 werkte bij Windows 8, 8.1, zo zal Dragon 13 ook werken bij Windows 10. Dus enkel basis opdrachten.

Startmenu in Windows 10

Windows 7 en 8 bevatten geen startmenu. In Windows 10 is het startmenu weer terug. Er zijn nog geen opdrachten ontwikkeld voor het nieuwe startmenu.


Snelheid van Dragon 13 op Windows 10

De snelheid van Dragon 13 is goed gebleven. Gelukkig omdat wij al erg blij zijn met de snelheid waarmee versie 13 presteerde op Windows 7 en 8.  • 15 % sneller dan versie 12
 • Vernieuwde interface
 • Ondersteuning meer webbrowsers: Internet Explorer, Firefox en Chrome
 • Dicteren in Google Docs en WORD Online
 • Spraakopdrachten voor Gmail, Yahoo mail en iCloud
 • Betere ondersteuning diverse microfoons
 • Sneller een hogere herkenbaarheid na startperiode

 

Meer weten over Dragon NaturallySpeaking 13 >>

ma

27

jul

2015

Case study Power PDF, 300 adviseurs

PPB Advisory is een toonaangevende Australische adviserende firma met ongeveer 300 medewerkers. Het nationale bedrijf biedt strategische en financiële adviezen, leidt de grote transacties, adviseert over complexe zaken, herstructureert en begeleidt forensische onderzoeken en biedt insolventie diensten zowel voor bedrijven als particulieren aan.

In het onderstaande case study schrijft Nuance over de uitdaging die PPB Advisory aanging met Power PDF voor alle medewerkers en het succes daarachter.

 

"Nuance Power PDF has been a breath of fresh air 

for us. I have no hesitation in saying that I believe it

offers all the capability we require and is one of the

most sophisticated PDF solutions on the market, 

but at a very competitive price tag".

 

download Case study Power PDF (Engels, pdf*)Power PDf White paper (NL. pdf*) is een uitgebreid document met alle voordelen en uitleg. Meer weten over Power PDF?

POWER-PDF_WHITE-PAPER_DUT.pdf
Adobe Acrobat document [1.8 MB]
Download

za

25

jul

2015

Power PDF Standard en Advanced

Nuance® Power PDF Advanced en Standard  is een slimme, intuïtieve oplossing waarmee zakelijke gebruikers PDF-bestanden kunnen maken, converteren, veilig delen en in het hele bedrijf kunnen uitwisselen.

 

Case study Power PDF

Direct bestellen

Samenwerking en productiviteit voor een prijs die te verantwoorden valt
. Krachtige software met slimme functies en een gebruikersvriendelijk ontwerp, precies afgestemd op de behoeften van de gebruikers. PDF-documenten en -formulieren ongekend snel en eenvoudig samenstellen, vergelijken, converteren, maken, dicteren, bewerken, lezen, scannen, zoeken, beveiligen, ondertekenen en afdrukken.

 

Beste gebruikerservaring en meer toegevoegde waarde: Met Power PDF wordt PDF-software nog slimmer. Er is nu een alternatief voor Adobe Acrobat met een intuïtieve interface die gebruikers al kennen van Microsoft Office. De oplossing beschikt bovendien over een indrukwekkende scala van functies die speciaal zijn ontwikkeld om zakelijke gebruikers productiever te laten werken. Met Power PDF beschikt u niet alleen over alle functies voor annotaties, markeringen, beveiliging en compressie, maar ook over aanvullende functies die alleen door Nuance worden geleverd. Denk bijvoorbeeld aan functies voor documentconversie, zoekopdrachten, connectiviteit en nog veel meer.

 

Papier productiever converteren naar PDF: Verspil geen tijd meer en scan papieren documenten met één klik direct van de scanner naar PDF. Scan naar de standaard afbeelding-PDF's of naar doorzoekbare of bewerkbare PDF-indelingen. U kunt nu in één stap scannen, markeren, doorstrepen of onderstrepen.

 

PDF-bestanden maken vanuit elk pc-programma dat kan afdrukken: Maak direct PDF-bestanden met beveiligingsopties die volledig compatibel zijn met alle PDF-viewers. U kunt zelfs bladwijzers toevoegen en hyperlinks overnemen als u PDF-documenten maakt vanuit Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

PDF Power scan
Power PDF

Documenten niet opnieuw typen: Als u in andere programma's met PDF-documenten moet werken, kunt u deze converteren, in plaats van ze opnieuw te maken. Complexe lay-outs met kolommen, tabellen en afbeeldingen worden betrouwbaar overgenomen in Microsoft® Word-, Excel®-, PowerPoint®- en Corel® WordPerfect®-documenten. U kunt spreadsheets uitstekend beheren en beschikt over functies waarmee u alle pagina's van een PDF-document in één Excel-werkblad kunt combineren zodat u niet steeds hoeft te knippen en te plakken Het is zelfs mogelijk om in een PDF-document alleen de tekstgebieden te selecteren, kopiëren en converteren die u nodig heeft.

 

Documenten eenvoudig combineren en samenstellen: Combineer bestanden en verwijder of verplaats pagina's door ze te slepen. Bekijk en selecteer pagina's in een brondocument, zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint, WordPerfect, JPG, BMP, TIF of XPS, om deze in een doeldocument in te voegen. Sleep de pagina's naar het PDF-bestand. Gebruik batchfuncties om routinetaken te automatiseren en de efficiëntie op de werkplek te verbeteren.

 

Professionele documenten maken: U maakt documenten die er gedrukt net zo verzorgd uitzien als op het scherm, ongeacht waarheen u ze stuurt of waar u ze bekijkt. Bundel uiteenlopende typen bestanden en mappen in fraaie PDF-portfolio's met aantrekkelijke, informatieve voorbladen, die in elke gangbare PDF-viewer kunnen worden weergegeven. Het is zelfs mogelijk om afbeeldingen, grafische elementen, films, audio en 3D-tekeningen aan PDF-documenten toe te voegen zodat u uw boodschap nog overtuigender kunt brengen.

 

Uw documenten koppelen met de cloud: U kunt opgeslagen documenten voortaan in de cloud opslaan en openen door rechtstreeks verbinding te maken met Box, Google Drive™, Windows Live® SkyDrive®, Evernote® en Dropbox®. Zo heeft u overal en altijd toegang tot uw documenten via het web of de programma's van ondersteunde mobiele apparaten.

 

Notities inspreken: Voeg met de geïntegreerde functie Dragon Notes uw ingesproken tekst eenvoudig toe aan uw PDF zonder te typen. Dit is snel, nauwkeurig, tijdbesparend en productiever.

 

Informatie verzamelen met formulieren: De rompslomp van het invullen van lange formulieren behoort tot het verleden. FormTyperTM converteert niet-invulbare formulieren automatisch naar PDF-formulieren die u digitaal kunt invullen, opslaan en e-mailen. Maak nieuwe formulieren met gebruiksvriendelijke tekenfuncties voor formulieren. Exporteer informatie in ingevulde formulieren zodat u de gegevens kunt sorteren, doorzoeken en analyseren met gangbare typen database- en spreadsheetbestanden zoals XFDF-, XML-, TXT- en CSV-bestanden.

 

Slimmer zoeken: Geen enkel ander PDF-programma biedt zo'n nauwkeurige conversie naar doorzoekbare PDF's. U kunt alles in een document doorzoeken, zelfs de inhoud van bladwijzers en opmerkingen. U vindt dus beslist wat u zoekt! Met de intelligente zoekmethode Looks Like SearchTM kunt u zoeken naar een alfanumeriek patroon in plaats van exacte tekst, en zo eenvoudig telefoonnummers, e-mailadressen en creditcardnummers vinden. U kunt de zoekresultaten automatisch markeren, doorstrepen of onderstrepen en zo PDF-bestanden nog sneller en eenvoudiger bewerken.

 

Verbeterde documentbeveiliging: Bepaal wie uw documenten mag bekijken, afdrukken en wijzigen met behulp van wachtwoorden met beveiligde 128-of 256-bits AES-codering en toegangsrechten voor PDF's. Verifieer documenteigenaren via digitale handtekeningen van bijvoorbeeld Microsoft Crypto of derden. Voor een optimale beveiliging kunt u ook alle vertrouwelijke informatie uit een document, zoals handtekeningen, stempels, markeringen, annotaties, ingevulde formuliervelden en grafische elementen terugbrengen tot één laag. Deze functie is vooral handig als u wilt voorkomen dat documenten bij het archiveren worden aangepast.

Brochures PDF etc

Download
Brochure Power PDF
POWER_PDF_BROCHURE_DUT.pdf
Adobe Acrobat document [3.5 MB]
Download
Download
PDF oplossingen vergelijken
POWER-PDF_VS_PDF-CONVERTER_FEATURE-MATRI
Adobe Acrobat document [118.0 KB]
Download
Download
PDF Standard vergelijken met Acrobat
POWER-PDF-ADVANCED_VS_ADOBE-ACROBAT-STAN
Adobe Acrobat document [134.5 KB]
Download
Download
PDF Advanced vergelijken met Acrobat
POWER-PDF-STANDARD_VS_POWER-PDF-ADVANCED
Adobe Acrobat document [80.0 KB]
Download
Download
PDF Power Healthcare Powerpoint
dut_Power_PDF_Customer_Presentation_Heal
Adobe Acrobat document [762.5 KB]
Download
Download
PDF Power Legal Powerpoint
dut_Power_PDF_Customer-Presentation_Lega
Adobe Acrobat document [715.9 KB]
Download
Download
PDF Power Financien Powerpoint
dut_Power-PDF_Customer-Presentation_Fina
Adobe Acrobat document [739.6 KB]
Download