Particulieren: thuisgebruik

Dat communiceren belangrijk is voor u ... daar zal niemand aan twijfelen. Het in contact blijven met familieleden en lotgenoten, het lezen van internetpagina's, vrijwilligerswerk en eventueel uw levensverhaal opschrijven.

Voor de particuliere markt levert Cedere diverse artikelen om het communiceren te vereenvoudigen. Niet alleen spraakherkenning maar ook beeldherkenning. Bij beeldherkenning moet u denken aan het scannen en laten voorlezen van bijvoorbeeld een brief of boek. Maar ook voor het laten voorlezen van mail, documenten of boeken.

Ook belangrijk is een goede microfoon en headset, van goede kwaliteit, geschikt voor onze producten en toch betaalbaar. Deze vindt u bij de selectie onder Producten Particulieren. Voor een totaal overzicht kunt u bij onze webwinkel terecht.

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon Naturally Speaking. Hier zie je een gepensioneerde aan de slag gaan met de software van Dragon. Een interessant en komisch interview met een oud-advocaat die zich nu richt op het schrijven.

 

Kijk op www.youtube.com

Meld u aan voor de Cedere nieuwsbrief

Cedere stuurt regelmatig een nieuwsbrief met tips en nieuws. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven of u, naast de algemene nieuwsbrief van Cedere, een speciale nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Afmelden
Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven, dan kunt u zich altijd uitschrijven.

Archief nieuwsbrieven

vr

05

sep

2014

Release Notes Digtasoft 5.2

De upgrade naar DigtaSoft 5.2 heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van 5.0. Of deze voor u gratis is? Dat hangt af van welke versie u nu heeft en welke licentie. U kunt dit zien bijde helpfunctie binnen DigtaSoft.

Voordelen en oplossingen:

 • Geintegreerde spraakherkenning voor serverside recognition
 • Importeren van MP3 bestanden
 • Dictation Blue voor smartphone gebruikers
 • Encryption voor e-mail verzending
 • diverse Hyper-V Vendesktop oplossingen
 • Bugfixes..
Release Notes DigtaSoft 5.2
DigtaSoft_5-2.pdf
Adobe Acrobat document [44.9 KB]
Download

do

04

sep

2014

Geen meldplicht voor lekken van medische gegevens

In Nederland is er geen meldplicht voor lekken van gegevens uit medische dossiers. In Amerika wijst een onderzoek uit dat 9 op de 10 geïnterviewde professionals, de laatste twee jaar te maken hebben gehad met lekken van informatie. Cyberaanvallen is een van de problemen, via open portals of andere communicatiemiddelen.

In de zorg geldt een NEN7510 norm. Deze norm geeft richtlijnen en uitgangspunten voor het bepalen, instellen en handhaven van maatregelen die een organisatie in de gezondheidszorg moet treffen ter beveiliging van de informatievoorziening.

In deze norm staat wat zorgaanbieders moeten uitvoeren om de beveiliging van de data te garanderen/optimaliseren. Jaarlijkse controle is noodzakelijk om de beveiligingen te blijven controleren. Een norm is geen wet en iedere instantie kan, zonder certificering, controles uitvoeren.

 

Zorgaanbieders slaan hun data steeds vaker op in de cloud. Zonder naar beveiligingsaspecten te kijken. Ook zijn niet alle ICT-bedrijven bekend met de vereiste normeringen. Alleen een beveiligde verbinding is onvoldoende. Instructie aan het personeel is vaak onvoldoende. Na verloop van tijd vervagen deze of worden niet overgedragen aan nieuwe collega’s.

We zien in de praktijk dat zorgaanbieders steeds meer gebruik maken van Dropbox, OneDrive, Skydrive en andere soorten cloud oplossingen. Ook gratis apps op de smartphone geeft toegang tot deze oplossingen. Soms op advies van een ICT-bedrijf.

 

Bij het product Dictation Anywhere, waarbij de dictaten en de teksten worden opgeslagen in een beveiligde omgeving in de cloud, zijn we juist op zoek gegaan naar een hostingbedrijf die de normeringen nastreeft en elk jaar controleert of deze aspecten nog worden nageleefd.

 

Met het bedrijf Multrix (NEN7510, ISAE3402, ISO27001) in Amsterdam kan Cedere alle data op de juiste manier beschermen. Winscribe zorgt voor versleutelde verbinding vanuit de app op de smartphones en PC’s. Cedere installeert op de juiste manier om deze beveiligingen te kunnen blijven garanderen.

 

ma

01

sep

2014

TIP: paden uitsluiten voor virusscanner

Virusscanners kunnen problemen geven bij Dragon Naturally Speaking van Nuance. Een volgende foutmelding kan worden weergegeven ..

"There was a internal system error which will prevent you from saving your user profile. You may be able to continue dictating, but you will not be able to save."

Het probleem is dat de virusscanner het opslaan van de gebruikersprofielen kan tegenhouden. Het gebeurt ook wel eens dat een virusscanner denkt in de software van Dragon zelf een virus te hebben gevonden. 

 

Oplossing:

Om dit op te lossen moeten alle paden worden opgenomen in de exceptionlist van uw virusscanner. De exacte paden hangen af van uw besturingssysteem en welke taal u gebruikt.

 

 • C:\Program Files\Nuance [For 32-bit workstations]
 • C:\Program Files (x86)\Nuance [For 64-bit workstations]
 • C:\ProgramData\Nuance
 • C:\Users\<USER_NAME\AppData\Roaming\Nuance
 • C:\Users\Gebruiker\AppData\Roaming\Nuance\NaturallySpeaking12
 • en de paden waar de gebruikersprofielen zijn opgeslagen..

Niet elke virusscanner heeft deze mogelijkheid. De gratis versies meestal niet.
Bij enige twijfel : vraag hulp van uw virusscanner leverancier!

Is uw gebruikersprofiel aangetast, dan kan Herstellen van het gebruikersprofiel een oplossing bieden.

ma

01

sep

2014

Case study Power PDF, 300 adviseurs

PPB Advisory is een toonaangevende Australische adviserende firma met ongeveer 300 medewerkers. Het nationale bedrijf biedt strategische en financiële adviezen, leidt de grote transacties, adviseert over complexe zaken, herstructureert en begeleidt forensische onderzoeken en biedt insolventie diensten zowel voor bedrijven als particulieren aan.

In het onderstaande case study schrijft Nuance over de uitdaging die PPB Advisory aanging met Power PDF voor alle medewerkers en het succes daarachter.

 

"Nuance Power PDF has been a breath of fresh air 

for us. I have no hesitation in saying that I believe it

offers all the capability we require and is one of the

most sophisticated PDF solutions on the market, 

but at a very competitive price tag".

 

download Case study Power PDF

wo

27

aug

2014

ME-33 Grensvlakmicrofoon Olympus

De grensvlakmicrofoon van Olympus is eenvoudig in gebruik, mooi design en kwalitatief goed. U kunt hem aan elke memorecorder of voicerecorder aansluiten en zo interviews of vergaderingen opnemen.

ME 33 Olympus

De microfoon is uit te breiden door er meerdere ME 33 's aan te sluiten in bijvoorbeeld een lijn of cirkel. De microfoon vangt in de rondte het geluid op. Het maakt dan ook niet veel meer uit waar iemand zich bevind, hij zich beweegt of rondloopt in een kamer.

 

 

Voor een brochure kunt u hier klikken

 

Meer informatie over dit product en andere vergelijkbare producten.

Op deze pagina vindt u ook richtmicrofoons of voor opname tijdens een congres of college.