Particulieren: thuisgebruik

Dat communiceren belangrijk is voor u ... daar zal niemand aan twijfelen. Het in contact blijven met familieleden en lotgenoten, het lezen van internetpagina's, vrijwilligerswerk en eventueel uw levensverhaal opschrijven.

Voor de particuliere markt levert Cedere diverse artikelen om het communiceren te vereenvoudigen. Niet alleen spraakherkenning maar ook beeldherkenning. Bij beeldherkenning moet u denken aan het scannen en laten voorlezen van bijvoorbeeld een brief of boek. Maar ook voor het laten voorlezen van mail, documenten of boeken.

Ook belangrijk is een goede microfoon en headset, van goede kwaliteit, geschikt voor onze producten en toch betaalbaar. Deze vindt u bij de selectie onder Producten Particulieren. Voor een totaal overzicht kunt u bij onze webwinkel terecht.

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon Naturally Speaking. Hier zie je een gepensioneerde aan de slag gaan met de software van Dragon. Een interessant en komisch interview met een oud-advocaat die zich nu richt op het schrijven.

 

Kijk op www.youtube.com

Meld u aan voor de Cedere nieuwsbrief

Cedere stuurt regelmatig een nieuwsbrief met tips en nieuws. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven of u, naast de algemene nieuwsbrief van Cedere, een speciale nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Afmelden
Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven, dan kunt u zich altijd uitschrijven.

Archief nieuwsbrieven

di

05

mei

2015

Dragon Naturally Speaking versie 13

Op 6 mei a.s. rolt Nuance de nieuwe versie van Dragon uit. Vanaf 11 mei zijn de versies Home, Premium en Upgrades verkrijgbaar. Op 25 mei de Professional en de Professional Upgrade.

Nieuw Dragon Naturally Speaking 13:

 

  • 15 % sneller dan versie 12
  • Vernieuwde interface
  • Ondersteuning meer webbrowsers: Internet Explorer, Firefox en Chrome
  • Dicteren in Google Docs en WORD Online
  • Spraakopdrachten voor Gmail, Yahoo mail en iCloud
  • Betere ondersteuning diverse microfoons
  • Sneller een hogere herkenbaarheid na startperiode

 

 

Introductiekorting 10 %

In de maanden mei en juni ontvangt u 10 % korting op versie 13. Zowel bij Home, Premium, Professional en de upgrades.

Maak zo snel mogelijk gebruik van de voordelen van dit nieuwe pakket en bestel direct met 10 % korting>>

 


Onderstaande links downloaden Datasheets van diverse versies 13 (pdf):

 

 

Wilt u meer informatie over de voordelen van spraakherkenning? 

 


Voorproefje? Kijk naar versie 13 in actie (Engelstalig):

do

26

mrt

2015

Cedere is verhuisd

Cedere verhuist per 1 april 2015 !!

 

U bent welkom op het nieuwe adres, in dit monumentaal pand.


 

Diepenveenseweg 147

7413 AP Deventer

Nederland

 

Telefoon: +31 (0)85 4863748

 

Postbus 2224

7420 AE Deventer

Nederland

 

websites:

www.cedere.nl

www.spraakherkenning.nu

 

e-mail adres:

info@cedere.nl

 

Team van Cedere verstaat uw vak al 15 jaar..

* Past u onze gevens aan?

* Telefoonnummer en postadres zijn ook veranderd

 

Let op uw brievenbus:

1 mei a.s. bestaat Cedere 15 jaar.

Tijd voor cadeau's!

ma

02

mrt

2015

Cedere op Youke nieuwjaarsreceptie

Cedere stond op de nieuwjaarsreceptie van Youke jeugd. Cedere was uitgenodigd door de afdeling Innovatie.
Floor Mulder
Floor Mulder

De medewerkers van Youke Jeugd mochten stemmen. Is spraakherkenning iets voor hen? Na een demonstratie van Dictation Anywhere kozen bijna alle medewerkers voor het product. Met name voor het volgen van vergaderingen. Nu is het zo dat een secretaresse probeert de opmerkingen samen te vatten tijdens de vergaderingen. Wat is er makkelijker dan dat de voorzitter in een smartphone zijn samenvatting inspreekt en eigenlijk direct een verslag heeft?


ma

02

mrt

2015

Grondwet in eenvoudig Nederlands

Wat is eenvoudig Nederlands?
Eenvoudig Nederlands is taalniveau B1. Taalniveau B1 is een punt op een meetlat van de Raad van Europa. De Raad van Europa heeft deze meetlat - het Common European Framework - gemaakt om het taalniveau van mensen en teksten te meten. Taalniveau A1 is het laagste niveau en taalniveau C2 het hoogste.

Taalniveau B1 kan bijna iedereen begrijpen (zo'n 95% van de bevolking). Ook mensen die geen hoge opleiding hebben gehad en voor hun werk nooit hoeven te lezen. Daarom noemen we taalniveau B1 eenvoudig Nederlands. Overheden en bedrijven schrijven hun teksten meestal op taalniveau C1. Ongeveer 60% van onze bevolking kan die teksten niet goed begrijpen.

Voor veel mensen is de juridische taal van de Grondwet moeilijk te begrijpen. Daarom heeft BureauTaal de Grondwet in eenvoudig Nederlands geschreven. Zodat iedereen de regels van de Grondwet begrijpt.

Ook staat bij ieder artikel een korte toelichting. En natuurlijk bevat de app ook de originele artikelen van de Grondwet.


BureauTaal heeft de Grondwet in eenvoudig Nederlands gemaakt samen met een commissie van staatsrechtdeskundigen. 


Tevens is het boekje De Taal van mr. Jip van Harten en dr. Janneke Ravelinck een goede tip voor mensen die juridische of medische taal in eenvoudig Nederlands willen schrijven. Het boekje is overzichtelijk, helder en direct toepasbaar. En in een middag uit te lezen.


De app Grondwet is te downloaden bij App store en Google Play.


info: BureauTaal en Bol.com 

ma

02

mrt

2015

Gespreksboek app voor mensen met een afasie

Wanneer mensen communiceren, gebeurt dit meestal door middel van taal. Praten, het vinden van de juiste woorden, begrijpen, lezen, schrijven en gebaren maken zijn onderdelen van taalgebruik. Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalgebruik niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. De persoon kan de taal niet (goed) meer gebruiken.

Het Gespreksboek is een beproefd hulpmiddel om mensen met afasie te helpen zich te uiten. De Afasie Vereniging Nederland heeft het Gespreksboek uitgebracht in een App. 


De Gespreksboek App biedt mensen met afasie de mogelijkheid om op een eigentijdse manier te communiceren. Met meer dan 3000 woorden en zinsdelen die handig gerubriceerd zijn, en een werkblad waarop woorden gecombineerd kunnen worden, is dit het ideale hulpmiddel voor het voeren van een gesprek.


Alle tekst in de app kan worden voorgelezen en berichten kunnen worden geknipt en geplakt, bijvoorbeeld vanuit de app naar een e-mailbericht. Er zijn een beperkte gratis versie en een volledig te personaliseren betaalde versie beschikbaar. 

De Gespreksboek App is ontwikkeld door een team van inhoudelijke en technische experts. Site Afasie vereniging

Er is een gratis Lite versie te downloaden of een volledige betaalde versie. Zie iTunes.

* info afasie: wikipedia