Particulieren: thuisgebruik

Dat communiceren belangrijk is voor u ... daar zal niemand aan twijfelen. Het in contact blijven met familieleden en lotgenoten, het lezen van internetpagina's, vrijwilligerswerk en eventueel uw levensverhaal opschrijven.

Voor de particuliere markt levert Cedere diverse artikelen om het communiceren te vereenvoudigen. Niet alleen spraakherkenning maar ook beeldherkenning. Bij beeldherkenning moet u denken aan het scannen en laten voorlezen van bijvoorbeeld een brief of boek. Maar ook voor het laten voorlezen van mail, documenten of boeken.

Ook belangrijk is een goede microfoon en headset, van goede kwaliteit, geschikt voor onze producten en toch betaalbaar. Deze vindt u bij de selectie onder Producten Particulieren. Voor een totaal overzicht kunt u bij onze webwinkel terecht.

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon Naturally Speaking. Hier zie je een gepensioneerde aan de slag gaan met de software van Dragon. Een interessant en komisch interview met een oud-advocaat die zich nu richt op het schrijven.

 

Kijk op www.youtube.com

Meld u aan voor de Cedere nieuwsbrief

Cedere stuurt regelmatig een nieuwsbrief met tips en nieuws. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven of u, naast de algemene nieuwsbrief van Cedere, een speciale nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Afmelden
Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven, dan kunt u zich altijd uitschrijven.

Archief nieuwsbrieven

ma

01

dec

2014

Siri op iPhone 6, uitstekend maar..

Siri op iPone 6 is, bovenverwachting, erg goed. Helaas is de privacy niet volledig gegarandeerd. Al je contacten en dictaten worden naar Apple gestuurd. Wat ze er ooit mee gaan doen..? Beware! 

Toch werken met spraakherkenning op uw iPone, dan is Dictation Anywhere te adviseren. Deze app draait in een afgesloten bundel en is beveiligd met een wachtwoord.

De dictaten worden versleuteld naar een server in Nederland verstuurd, dus niet buiten de landsgrenzen, en komt als tekst terug binnen de app. 

 

Noodzakelijke beveiligingsaspecten:

  • NEN 7510 voor ziekenhuizen
  • ISEA 3402 voor bankwezen
  • ISO 9002 en meerdere afspraken (op aanvraag)

Een tip met uw vinger op Schakel Dicteren In, en uw contacten zijn bekend bij Apple.

vr

07

nov

2014

Nog even en we hoeven niet meer tegen de computer te praten

Gedachtelezen komt weer een stapje dichterbij dankzij werk van wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze ontwikkelden een wiskundig model waarmee ze in de hersenen kunnen ‘zien’ naar welke letter een proefpersoon kijkt.

Een onderzoeksgroep van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit is er nu in geslaagd om een stap verder te gaan en uit de meetgegevens af te leiden waarnaar een proefpersoon kijkt.

 

Met voorkennis konden de letters worden gelezen. Dat wil zeggen dat wanneer je niet kunt lezen, de letters lijntjes lijken en geen woorden.

Nog even en we hebben spraakherkenning niet meer nodig. Moeten we allemaal de fMRI in.

 

Lees het hele artikelen op de site van Radboud Univesiteit.

 

bron: Radboud universiteit

0 commentaren

do

06

nov

2014

Wij verwelkomen ggz Dimence als nieuwe klant

Na een testperiode van enkele maanden, gebruiken de psychiaters en B-verpleegkundige van Dimence nu het product Dictation Anywhere van Cedere. Dictation Anywhere is populair gezegd, spraakherkenning in de cloud.

 

Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg voor iedereen in Oost-Nederland. Ruim 2400 medewerkers werken dagelijks vanuit ruim 60 locaties voor in totaal 30.000 cliënten en patiënten per jaar.


Dimence maakt onderdeel uit van Stichting Dimence Groep. Voor de bestuurssamenstelling van Dimence wordt verwezen naar de bestuurssamenstelling van de Dimence Groep (www.dimencegroep.nl).

De artsen en verpleegkundige hebben een eigen spraakprofiel op een server van Cedere, volledig veilig  en met persoonsbescherming, de juiste normeringen zijn aanwezig (NEN7510).

De auteurs spreken in een smartphone en ontvangen binnen enkele minuten het verslag in tekst terug op zowel de smartphone als bij de secretaresse.

 

De secretaresse zorgt voor de optimalisatie van het profiel en de plaatst het verslag in het Dossier.

 

Sneller een verslag, kan haast niet. Op weg naar de koffieautomaat wordt een verslag ingesproken en is de auteur klaar voor de volgende client.

 

Meer weten of deze methode >> bel of vul contact formulier in

do

23

okt

2014

Deventer Marktplaats

Op 19 november is Cedere aanwezig bij Marktplein Deventer. Naast een inspirerend netwerkplein wordt er veel aandacht besteed aan het inhoudelijke programma. Veel sprekers zullen u inspireren op het gebied van het nieuwe ondernemen. 

Deventer Marktplaats

Tijdens Deventer Marktplein staat netwerken centraal op het inspirerend marktplein vol met exposanten. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het inhoudelijke programma met uiteenlopende onderwerpen waardoor een breed geïnteresseerd publiek aangesproken wordt. Ook vindt de zeer gewaardeerde Deventer Ondernemersverkiezing plaats.

 

Deventer Marktplein is hét ondernemersevent om te netwerken, kennis te delen en elkaar te inspireren. Deze combinatie staat al jaren garant voor een interessant programma, ontdekken van ondernemerskansen en het opdoen van nieuwe netwerkcontacten. Daarnaast vindt de Deventer Ondernemersverkiezing plaats.

Deelnemers profiteren van een uitgebreide promotiecampagne rondom Deventer Marktplein.

 

Doe 19 november 2014 in Deventer dus ook succesvol en plezierig zaken! Relatiekaarten via Cedere? Vul contactformulier in.

wo

15

okt

2014

Mentaal lexicon

Het mentaal lexicon maakt deel uit van ons langetermijngeheugen. Van elk woord zijn in het mentaal lexicon verschillende eigenschappen opgeslagen: klank en uitspraak, opbouw van een woord, betekenis, woorden in zinnen en spelling.

Om woorden in ons hoofd te onderscheiden van een gewoon woordenboek en om te benadrukken dat het gaat om een individueel kennissysteem, gebruiken taalkundigen en psychologen de term mentaal lexicon. In een mentaal lexicon zijn de woorden in een netwerk van associaties met elkaar verbonden. In dit associatienetwerk zijn er knooppunten of hubs waarrond woordvelden groeien.

 

Woordvelden ontstaan op basis van relaties. Die relaties hebben onder meer te maken met: synoniemen (gelijke betekenis), antoniemen (tegengestelde betekenis), homoniemen (gelijke vormen, verschillende betekenis) en polysemie (gelijke vormen, verwante betekenis).

 

 

Wanneer we mentaal lexicon (menselijk) vergelijken met het lexicon van Dragon (technisch), dan zien we overeenstemmingen. De methode waarmee onze taal wordt omgezet naar tekst, lijkt veel over een te komen met hoe de hersenen werken. En kunnen we zelf aanpassingen in het lexicon van Dragon maken om dit beter te laten functioneren.

Het lexicon van Dragon is opgebouwd uit woorden met daarbij een gesproken vorm. Is de gesproken vorm anders dan de geschreven vorm, dan kunnen we zelf een gesproken vorm toevoegen. De herkenbaarheid is afhankelijk van het gebruik (statistiek). Een logfile loopt mee en bij elk goedgekeurd woord, wordt een vinkje bij het woord geplaatst. Ook houdt Dragon rekening met combinatie woorden en hoe ze in een regel ten opzicht van elkaar staan.

 

 

Om de herkenbaarheid omhoog te krijgen, en zelf 99 % te krijgen, moeten we, tijdens het gebruik, juist rekening houden met bovenstaande methode. Door op de juiste manier te trainen, te analyseren en het lexicon te onderhouden.