Spraakherkenning Dragon gebruiken in Power PDF

Power PDF van Nuance

Wil je eens experimenteren met spraakherkenning of eens in andere taal dicteren en je hebt Power PDF van Kofax? Dan kun je Notities inspreken in meer dan 20 talen en deze Notities samenvoegen tot één document.

 

Slecht in Spaans schrijven, gaat spreken goed? Grote stukken tekst dicteren in een andere taal? Probeer het uit.

 

In Power PDf kun je spraakherkenning van Dragon gebruiken door in de Power PDF Balk bij Opmerkingen te kiezen voor Dragon Notes. Dragon Professional is een spraakherkenningssoftware, spraak omzetten naar tekst. Deze software is opgenomen in de oudere versies van PowerPDF.

 

Opmerking: PowerPDF is door Kofax overgenomen van Nuance. Er zijn twee versies PDF: PowerPDF Standard voor particulieren en PowerPDF Advanced voor zakelijk gebruik. 

Hoe gebruik je Dragon Notes voor PowerPDF?

Bij Opties (Bestand) geef je aan in welke taal je wenst te dicteren. Zoals de onderstaande afbeelding zie je 23 talen die je kunt gebruiken. Je hebt geen Dragon op je computer nodig, de vertaling loopt via de server van Nuance.

Wanneer je de juiste taal hebt gekozen en geklikt op Profiel opnieuw instellen, kun je deze taal gebruiken. Ook leuk om eens Zweeds of Japans te oefenen.

In het PDF bestand klik je daar waar je een notitie wil inspreken, op Dragon Notes. Twee extra vensters worden geopend. 

  1. Status Dragon Notes
  2. Notitie met naam van de Gebruiker

 


Je begint met dicteren en ziet niets in het Notitie venster verschijnen. Pas wanneer je het venster Status Dragon Notes afsluit, wordt het gesproken dictaat omgezet in tekst. Wil je verder dicteren, start de Dragon Notes opnieuw, plaats de muis in notitie venster en herhaal hetzelfde.Je kunt nu grote stukken tekst dicteren en later de Opmerkingen samenvatten tot één pdf pagina. Met Converteren zet je de pdf met opmerkingen om naar WORD, indien noodzakelijk.


Omslachtig is het zeker. Het is gemakkelijker om Dragon aan te schaffen zodat je direct in WORD kan dicteren. Dragon is niet in alle talen beschikbaar en wanneer je voor een korte periode een andere taal wenst te dicteren of experimenteren, is dit een goede oplossing.

 

Wil je Dragon Individual gratis testen, dat kan, vul op deze pagina je gegevens in en download de testversie:

www.cedere.nl/spraak-naar-tekst

 

Dit kan je ook interesseren:

Philips speechLive in 23 talen spraakherkenning

Gratis Dicteer App van Philips voor op je smartphone