Referenties


Met spraakherkenning werken in financiële sheets van Excel

Als medewerker klantcontactcentrum bij kadaster, werk ik veel in Excel. Mijn taak is om financiële overzichten te generen uit een financieel pakket en overzichten te maken met Excel. Door mijn beperking kan ik niet met muis en toetsenbord werken. 

Ik ben rolstoel gebonden. Op de laptop staan mijn programma’s die ik nodig heb voor mijn werk. Ik kan zowel op kantoor als vanuit huis werken. 

 

 

Met spraakherkenning bedien ik de hele computer, zowel de programma’s voor mijn werk als de mail en het internet. Ik maak gebruik van een TableMike tafelmicrofoon die altijd aan staat. Zo kan ik met de rolstoel naar mijn laptop rijden en direct beginnen met het bedienen van de laptop.

 

En ik ga mijn 50-jarige jubileum bij Kadaster halen!

 

Lees het hele verhaal van Frans Eijsacker


Henk Gankema

Ervaringen met spraakherkenning

 

Ik heb met de spraakherkenning kennisgemaakt in het revalidatiecentrum ViaReva. Vorig jaar, oktober, werd ik getroffen door een CVA (herseninfarct) waardoor ik een rechtzijdige verlamming heb.

Henk Gankema

Omdat ik in mijn dagelijks leven redacteur ben op de Politieacademie vreesde ik voor mijn baan. Die vrees was ongegrond. Het werken met spraakherkenning heeft een groot gedeelte van mijn problemen opgelost. Na een goede introductiecursus en installatie van een juridische lexicon werk ik als voor mijn CVA.

 

Mijn werkwijze, met de spraakherkenning, is dat ik het ondersteun met mijn muis. Gunstig is dat Dragon Naturally Speaking Professional 11, SharePoint van Microsoft ondersteunt. Onze kennisbanken (PolitieKennisNet (PKN), Congressenbank en Projectenbank et cetera) zijn geschreven in SharePoint. Voor programma's die Dragon niet ondersteunt gebruik ik het dicteervenster. Het enige nadeel daarvan, vind ik, is dat je na het commando ‘overzetten’ het dicteervenster steeds opnieuw moet opstarten.

 

Ik ben blij dat Cedere het programma ook bij mij thuis heeft geïnstalleerd. Één dag in de week werk ik thuis. Ik werk met een werkprofiel en privé-profiel. In het werkprofiel is de juridische lexicon geïnstalleerd. In de beginperiode maakte ik eenmaal per dag, op een usb stick, een exportbestand die ik thuis of op mijn werk weer importeerde, zodat de bestanden thuis en op mijn werk altijd hetzelfde waren. Nu doe ik dat eens per maand omdat de bestanden weinig veranderen.

 

Nu werk ik weer fulltime en de spraakherkenning heeft me heel goed geholpen om zover te komen. In het begin moet je veel geduld opbrengen maar het loont. Nog steeds kom ik dingen tegen die ik niet wist. Vaak ben ik blij verrast en dan denk ik:“wat een ingenieus programma is dit”.

 

Henk Gankema


Jessica van Muiden

Jessica van Muiden

Praten tegen je computer, een uitkomst!

 

Jessica van Muiden, helpdeskmedewerker bij Intramed, is onlangs begonnen met een cursus Dragon Naturally Speaking. Het werken met een toetsenbord en de muis was voor haar vermoeiend en ‘praten tegen de computer’ biedt haar uitkomst. Lees over haar ervaringen met spraakherkenning.

Download
Praten tegen je computer, een uitkomst!
praten_tegen_je_computer.pdf
Adobe Acrobat document 73.2 KB

Hierbij een selectie van waar onze cliënten werken met spraakherkenning:


Agis zorgverzekeraars
AOB Compaz
Arcadis Bouw en vastgoed
Bartimeus
JSO Jeugdzorg
Chr Hogeschool Windesheim
CWZW Flevoland (Leger des Heils)
De Kok Accountants en Adviseurs
Drenthe College
European Fun Factory
Gemeente Amersfoort
Gemeente Berkelland
Gemeente Deventer
Groene Land Achmea
Hanze Hogeschool Groningen
Mee Veluwe
Mee West Brabant
Mythylschool de Ruimte
Mythylschool De Brug
Politie academie

PWC, Price Waterhouse Coopers
Pro Rail
Rabobank, diverse
Revalidatiecentrum de Leijpark
RMB, Regionale Milieu Brabant
Saxion Hogelscholen
Stork Industry Services en Management
Tijhuis en Partners
Trias Jeugdhulp
TUV Nederland
Universiteit Twente
UWV, diverse afdelingen
ViaReva Revalidatietechniek
Visio
Waterlaboratorium Delft
Witteveen en Bos
Zorggroep de Leiboom
Zorggroep Noorderbreedte
Zorggroep Solis