Spraakherkenning in Onderwijs


Studenten en docenten:

Voor studenten en medewerkers van een onderwijsinstelling heeft Nuance speciale edities van spraakherkenning. Dragon Professional Education Individual en Group

*Voordeel is de prijs.

*Nadeel is dat u niet direct kunt beginnen. U moet eerst een code aanvragen. En er is geen upgrade versie van de Education EDU versie.

*U moet aantonen dat u student bent of onderwijs volgt of werkzaam bent in een officieel onderwijsinstituut. 

Studeren met een beperking:

In alle sectoren van het onderwijs studeren mensen met een beperking. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen adviseert om gereedschap te gebruiken, zodat de studie niet onder een beperking lijdt. De Wet Gelijke Behandelingen maakt dat onderwijsinstituten een student alle mogelijkheden moeten bieden om te kunnen leren met een beperking. Zo’n steunpunt heet vaak Studie en Handicap.

 

De artikelen met trainingen en randapparatuur, kan aangeschaft worden door onderwijsinstelling zelf, particulier of via het UWV. 

 Producten speciaal voor het onderwijs:

  1. Spraakherkenning Onderwijs
  2. Beeldherkenning: Imaging, PDF software
  3. Voorleessoftware: Spika, Omnipage
  4. Producten: benodigde randapparatuur

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon NaturallySpeaking. Deze studenten zijn druk bezig om hun huiswerk zo snel mogelijk af te krijgen. De één gebruikt spraakherkenning software en de ander niet. Wie komt er als snelste uit de bus?

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning