Trend 2018: aanvallen op spraakassistenten

 
Trend 2018 op spraakherkenningsgebied:


DVO Nieuws voor bedrijven onderzocht de trends voor 2018 op security gebied.

Spraakassistenten zullen in 2018 in gevaar komen.

In 2017 was ransomware opnieuw het belangrijkste thema in IT-security. WannaCry en NotPetya lieten zien dat criminelen hun methodes hebben verbeterd en dat bedrijven doelgericht worden aangevallen. Voor 2018 verwachten de beveiligingsexperts van G DATA opnieuw een toename van de cyber-dreigingen.

Belangrijkste trends voor 2018: Aanvallen op spraakassistenten.

Steeds meer consumenten gebruiken een personal assistant, zoals Siri of Alexa. In 2018 verwachten deskundigen de eerste cyber aanvallen op deze platforms en het ontstaan van nieuwe, lonende verdienmodellen voor criminelen.

 

Is Dragon Professional veilig?

Hier wordt Dragon Professional niet genoemd en ook Winscribe en Dictation Anywhere komen niet voor in dit artikel. Dit omdat deze omzetting van spraak-naar-tekst in een beveiligde omgeving gebeurd. Hebben we het over een server oplossing, dan is er geen probleem, deze servers staan in Nederland of in je eigen serverpark. De connectie is gecodeerd en beveiligd. 

 

Zoals Cedere al vaker aan heeft gegeven, alleen al door siri of Alexa aan te zetten op je smartphone, creëer je een gat in de security. Dat geldt tevens voor 'gratis' apps. 

 

* lees het hele artikel op de site.

Ook interessant:

Is deze app te vertrouwen?

Is deze app te vertrouwen?
Is deze app te vertrouwen?

Welke app voor welke smartphone?

Welke app voor welke smartphone?
Welke app voor welke smartphone?