50 % van de bedrijven gebruiken nog Windows 7, ondersteuning stopt

Ondersteuning voor Windows 7 stopt.

 

Waarom is het belangrijk om over te stappen van Windows 7 naar Windows 10? Wie lopen er risico?

 

Wat moet er gebeuren? Planning en advies. Dragon Premium of Professional upgrade?

 

Hoe zit dat met andere producten zoals Power PDF en software van Philips, Grundig en Olympus?

 

Ondersteuning voor Windows 7 stopt

Microsoft heeft aangekondigd om te stoppen met ondersteuning voor Windows 7. Als u nu nog Windows 7 gebruikt, dan is het belangrijk om te weten wat u moet doen. Dit leggen we hieronder uit.

Waarom is het belangrijk om over te stappen van Windows 7 naar Windows 10?

Microsoft blijft tot 14 januari 2020 veiligheidsupdates uitbrengen voor Windows 7. Daarna stopt de ondersteuning. Als er geen updates meer worden uitgebracht voor een besturingssysteem, dan wordt uw computer kwetsbaarder voor hackers, virussen en beveiligingslekken.

 

Wanneer Windows 7 na deze datum gebruikt wordt, dan is dat een onverantwoord risico. Bedrijfsprocessen en data worden in gevaar gebracht. Gegevens van u, uw bedrijf, maar ook van uw klanten kunnen zomaar op straat komen te liggen, of vernietigd worden.


Wie lopen er risico?

50 % van de bedrijven gebruiken nog het ietwat verouderde besturingssysteem Windows 7 blijkt uit onderzoek van Net Market Share. Windows 7 is nog steeds erg populair, vooral onder zakelijke gebruikers.

 

De reden waarom de overstap niet is gedaan, is dat niet alle programma’s zijn aangepast aan Windows 10, of dat een upgrade naar nieuwe versies meer voeten in de aarde hebben dan alleen aanschaf.

 

Wanneer je enkele versies achterloop is een eenvoudige upgrade vaak niet meer mogelijk. Ook is het ‘aanleren’ van een nieuwe interface of werkbalk, niet voor iedereen eenvoudig.

 

Dit kan een reden zijn waarom een Maintenance contract voor programma’s aan te bevelen is. 

Lees Blog 5 redenen om Maintenance contract af te sluiten.

Wat moet er gebeuren?

Het is belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. U ontvangt dan de laatste beveiligingsupdates die u helpen om uw gegevens beter te beveiligen.

 

Microsoft zorgt continu voor het updaten van Windows 10. Deze aanbevolen updates van Microsoft zorgen voor een veilig en betrouwbaar besturingssysteem, die gewapend is tegen aanvallen van hackers en virussen.


Planning en advies

Is uw pc wel geschikt voor Windows 10, wanneer u besluit de overstap naar Windows 10 te maken? Specificaties kunt u makkelijk vinden bij Microsoft

 

Wanneer u van de producten van Cedere gebruikmaakt gelden er nog aanvullende eisen.

Oude versies van Dragon NaturallySpeaking kunnen niet goed overweg met Windows 10 en de nieuwste versies van Office en Chrome. 

Kortom: het programma werkt niet meer!

Dragon Premium of Professional upgrade?

Upgraden naar de laatste versie Dragon Individual 15.3  of Dragon Group 15.4 is noodzakelijk. Deze investering zorgt voor een veilige werkomgeving met onze producten.

 

U kunt upgrade versies  aanschaffen. Echter kunnen we beter eerst overleggen welke geschikt is.

 

Meenemen van lexicon naar de nieuwe versie is mogelijk zodat u niet opnieuw hoeft te beginnen met het optimaliseren van het lexicon, ook daar kunnen we beter eerst voor overleggen. Want hoe doet u dat?

Hoe zit dat met andere producten zoals Power PDF en software van Philips, Grundig en Olympus?

We treffen dezelfde problemen aan bij andere programma's.

 

Houd de software up-to-date!

 

Het gaat iets te ver om bij elk product aan te geven welke upgrade het beste is. Neem contact op met Cedere wanneer u over gaat naar Windows 10. Het liefst voordat u overgaat naar Windows 10. 


Neem contact op met Cedere voor overleg over uw huidige systeem en de aanpassingen die nodig zijn voor de overstap naar Windows 10.

Bent u al over en werkt niet alle programma's naar behoren, dan kunnen wij nog hulp bieden.

Voor relaties met een SLA, Service Level Agreement, is er geen probleem, Cedere komt jaarlijks twee naar u toe en overlegd de stappen die genomen moeten worden.

Ook interessant:

Hoeveel fouten maakt een hoog opgeleide?

Software updates en een firmware update Olympus Producten