3 voordelen bij het gebruik van spraakherkenning bij het melden van delicten door politie

Politiedocumentatie is een uitdaging waar veel professionals op het gebied van rechtshandhaving mee te maken hebben. Veel mensen besteden bijna 50 procent van de werkdag aan het melden van incidenten. 

 

Dit heeft invloed op verschillende aspecten van politiewerk, waaronder veiligheid van medewerkers, productiviteit en strafrechtelijke procedures. 

 

Spraakherkenningstechnologie kan helpen.

Incidentmeldingen zijn belangrijk in het politiewerk maar het kan ook tijdrovend zijn

Volgens een recent onderzoek  wordt bijna vijftig procent van een dag besteed aan het typen van rapporten of het invoeren van gegevens in managementsystemen (RMS). De documentatie kan er voor zorgen dat agenten in hun patrouillewagens blijven, waardoor ze minder bewust zijn van hun omgeving of terug op het bureau veel papierwerk hebben.

 

Uitdagingen bij politiepapierwerk zijn niets nieuws.  Er is een nieuwe groep rapportagetools zoals spraakherkenning, die kunnen helpen. 

Verbetert bewustzijn situatie

Bij het uitvoeren van taken zoals het opzoeken van nummerborden of het invoeren van gegevens in de CAD / RMS, verschuift een agent de focus van zijn of haar omgeving en kan hij terwijl  in een patrouillewagen volgt, meer kans maken op ongevallen - of hinderlagen. 

 

Combineer dit met de slechte ergonomie van het moeten typen en draaien in de autostoel om gegevens in te voeren op hun laptops. Met hulpmiddelen zoals spraakherkenning kunnen functionarissen hun stem gebruiken in plaats van handmatig te typen en te tikken op het toetsenbord van de laptop. Ze blijven meer gericht en zijn veiliger bij patrouilles.

Verbetert de nauwkeurigheid van de rapporten

Volgens de vergeetcurve onthouden de meeste mensen binnen een uur slechts 50 procent van de informatie die ze krijgen en daalt deze tot 75 procent binnen 24 uur. 

 

Alleen vertrouwen op handmatige documentatie is riskant . 

Functionarissen die elke dag op meerdere incidenten reageren, moeten vertrouwen op het geheugen of handgeschreven aantekeningen ontcijferen. 

 

Beide kunnen leiden tot onnauwkeurigheid en gebrek aan specificiteit wat een groot probleem is wanneer de uitkomsten van strafprocedures gekoppeld zijn aan het dossier van functionarissen. Door in real-time aantekeningen te dicteren kunnen agenten meer details vastleggen en een "verhaal" van elk incident creëren wat leidt tot betere rapportage.

Cijfers politiedocumentatie

Versnelt documentatie- en rapporteringstermijn

Het halen van deadlines is de levensader van politie-afdelingen en als deze deadlines niet worden gehaald kan een strafprocedure worden gestaakt, of erger, worden opgegeven. Spraakherkenning kan helpen om doorlooptijden te verkorten. Rapporten die traditioneel uren in beslag nemen, kunnen in enkele minuten worden voltooid - gewoon door te praten.

Ook interessant:

Hoe zet ik gesproken dictaat om in tekst?

Verhoog productiviteit bedrijven.