Gaan we de HoloLens gebruiken in ons werk?

Gaan we de HoloLens van Microsoft gebruiken bij ons werk? Juridisch en/of medisch, privé?

 

Kunnen we de HoloLens gebruiken in de operatiekamers of bij plaats delict?

 

Spraakherkenning, spraakopdrachten en beelden gecombineerd tot een zeer bruikbare praktische bril.

Hoe werkt het?

De Hololens is in feite een computer die je als bril draagt. De Hololens heeft 6 camera’s, 2 processoren en is voorzien van boxen en een microchip voor spraakherkenning. De camera’s en processoren zorgen ervoor dat de Hololens de ruimte waarin hij zich bevindt analyseert.

 

Zo onthoudt de Hololens de objecten die je in de ruimte hebt gezet. Als je een object op een tafel hebt gezet, en je komt een paar dagen later terug dan zal die er nog altijd zijn.

Weet je nog weinig van de HoloLens, dan geeft onderstaande video een goede uitleg over medisch gebruik van de HoloLens.

HoloLens in de Health Care

De HoloLens kan worden gebruikt in de geneeskunde. Niet alleen voor traindoeleinden maar zelfs, in de toekomst, tijdens operaties. De gegevens van de patiënt worden met de scanner ingeladen en worden nadien in 3D tijdens de operatie geprojecteerd.  

 

De huidige methode van opereren kan zeer belastend zijn voor de chirurg omdat hij de hele tijd zijn patiënt en het scherm in de gaten moet houden. Bovendien zien we op het scherm een 2D-weergave van de hersenen. De schermen helpen wel, maar meestal baseert een chirurg zich vooral op zijn gedegen kennis van de anatomie. De Hololens kan dit oplossen. Terwijl je bezig bent met mijn patiënt, worden de hersenen van diezelfde patiënt op zijn hoofd geprojecteerd. 

Opleiden in geneeskunde met HoloLens:

HoloLens voor juridische doeleinden of onderzoek plaats delict:

Het plaats delict is erg belangrijk om een profiel op te stellen van de dader en zijn omgeving. In de praktijk worden veel foto’s gemaakt en situaties beschreven om zo later een goed beeld te krijgen van de omgeving. Ook worden er 3D foto’s gemaakt om met een 3D bril de plaats achteraf nogmaals van alle kanten te kunnen bekijken.

 

In de volgende film zie je een voorbeeld hoe een HoloLens gebruikt kan worden bij het onderzoeken van een plaats delict.

Andere doeleinden:

De HoloLens kan voor vele doeleinden worden gebruikt. Niet alleen in de bouw, waar we reclamefilms van zien op tv, maar ook voor het goed inrichten van bijvoorbeeld operatiekamers en kritieke werkomgevingen. Ook de gameindustrie, voor het ontwikkelen van reality games, duikt op deze nieuwe ontwikkeling in.

 

Deze eerste versie van de Hololens is niet goedkoop en wordt vooral aangeschaft door de industrie voor innovatieve doeleinden.

 

Voor privé doeleinden is hij nog wat duur maar ik kan mij goed voorstellen dat we de HoloLens thuis gaan gebruiken voor het bedienen van de computer en het kijken en beleven van 4D films.

 

 

 

Wilt u hem aanschaffen? Dat kan, $ 3000 development Edition.

 

Aanschaf op de site van Microsoft.