De spraakherkenningssoftware van Nuance helpt Dyslectische trainees

 Spraakherkenningssoftware helpt Dyslectische trainees met het voltooien van hun carrière  in Nieuw-Zeeland.

 

SYDNEY, Australië, 6 december 2017 - Het toonaangevende softwareproduct voor spraakherkenning van Nuance, Dragon, helpt dyslectische trainees vaardig te worden om carrière te maken in de primaire industrie.

 

National Styles Literacy and Numeracy voor de Primary Industry Training Organisation (PITO) in Nieuw-Zeeland, Mike Styles, zegt dat de ondersteunende technologie een "significant" verschil kan maken in het leven van dyslectische studenten. 'Het helpt onze dyslectische trainees hun vaardigheden en kennisbasis te vergroten en hun training af te ronden zodat ze hun carrièredoelen kunnen nastreven.'

 

Met Dragon kunnen studenten gewoon praten om teksten te maken en de computer te besturen. In plaats van zich te concentreren op typen en spelling, de cursisten kunnen zich concentreren op de inhoud, zoals assessments en projecten.

 

Volgens Mike heeft ongeveer 40% van de mensen die op zoek zijn naar een werkomgeving, te maken met problemen met geletterdheid en rekenvaardigheid, en ongeveer 15% van deze personen ondervinden moeilijkheden als gevolg van dyslexie. 'Er is wereldwijd een groot deel van de beroepsbevolking dat moeite heeft om de eisen op het gebied van alfabetisering en rekenen op de werkplek bij te houden', zegt Mike.

 

Dyslectische personen hebben moeite met woorden en ervaren problemen met lezen, spellen en schrijven.

'Veel van onze trainees die leermoeilijkheden hebben, zijn zich er niet van bewust dat ze dyslexie kunnen hebben. En de meesten van hen hebben waarschijnlijk door het leven gezwoegd in de overtuiging dat ze gewoon langzame leerlingen zijn ', legt Mike uit.

 

'Maar zodra dyslexie wordt bevestigd, zijn ze vaak opgelucht omdat ze nu kunnen uitleggen waarom ze zo lang hebben geworsteld', voegt hij eraan toe.

 

Naast het aanbieden van een reeks workshops, korte cursussen en certificaat- en diplomaprogramma's voor mensen die werkzaam zijn in de primaire sector, voert het PITO een programma uit dat zijn dyslectische trainees ondersteunt en vergelijkbare cursussen beheert via andere derde instellingen. Het traint ook begeleiders in heel Nieuw-Zeeland over hoe zij dyslectische leerlingen kunnen helpen.

 

'Onze dyslectische trainees gebruiken Dragon om hun projecten en beoordelingen' op te schrijven.  Alleen al door te spreken verschijnen de woorden op hun scherm en hoeven ze zich geen zorgen te maken over typen en spellen. Ze kunnen zich gewoon concentreren op de inhoud ', zegt Mike.

 

Hij legt ook uit dat Dragon een "wonderbaarlijk" hulpmiddel is, omdat het de cursisten helpt tijd te besparen.  Dragon beperkt de frustratie omdat ze geen problemen hebben met spelling en stijl. '

 

De voordelen van het gebruik van Dragon vloeien ook door naar de werkplek. Mike zegt: 'De software helpt ze correspondentie te schrijven, facturen te verzenden, incidentrapporten op te stellen en andere documenten op het werk te maken. Het maakt schrijven gemakkelijk en snel, dus het is begrijpelijk dat ze het in de werkomgeving zouden gebruiken. '

 

'Als onderdeel van een educatieve organisatie en als begeleider, is het geweldig om onze dyslectische leerlingen in contact te kunnen brengen met een concreet hulpmiddel zoals Dragon. Het helpt niet alleen onze studenten hun training af te maken, het heeft ook een positieve impact op hun leven, wat het meest bevredigend is om te zien, 'zegt hij. 'Dragon is voor veel leerlingen een grote verandering geweest.'

Meest gebruikte Dragon Pakketten voor dyslexie:

* Persbericht van Nuance Communications