Spraakherkenning in Power PDF van Nuance

Power PDF van Nuance

Wilt u eens experimenteren met spraakherkenning of eens in andere taal dicteren en u heeft Power PDF van Nuance? Dan kunt Notities inspreken in meer dan 20 talen en deze Notities samenvoegen tot een document.

Slecht in Spaans schrijven maar spreken gaat goed? Grote stukken tekst dicteren in een andere taal?

In Power PDf kunt u spraakherkenning van Dragon gebruiken door in de Power PDF Balk bij Opmerkingen te kiezen voor Dragon Notes.

Hoe gebruik ik Dragon Notes?

Bij Opties (Bestand) geeft u aan in welke taal u wenst te dicteren. Zoals de onderstaande afbeelding ziet u 23 talen die u kunt gebruiken. U heeft geen Dragon op uw computer nodig, de vertaling loopt via de server van Nuance.

Wanneer u de juiste taal hebt gekozen en geklikt op Profiel opnieuw instellen, kunt u deze taal gebruiken. Ook leuk om eens Zweeds of Japans te oefenen.

In het PDF bestand klikt u daar waar u een notitie wil inspreken, op Dragon Notes. Twee extra vensters worden geopend. 

  1. Status Dragon Notes
  2. Notitie met naam van de Gebruiker

 


U begint met dicteren en ziet niets in het Notitie venster verschijnen. Pas wanneer u het venster Status Dragon Notes afsluit, wordt het gesproken dictaat omgezet in tekst. Wilt u verder dicteren, start de Dragon Notes opnieuw, plaats de muis in notitie venster en herhaal hetzelfde.U kunt nu grote stukken tekst dicteren en later de Opmerkingen samenvatten tot één pdf pagina. Met Converteren zet u de pdf met opmerkingen om naar WORD, indien noodzakelijk.


Omslachtig is het zeker. Het is gemakkelijker om Dragon aan te schaffen zodat u direct in WORD kan dicteren. Dragon is niet in alle talen beschikbaar en wanneer u voor een korte periode een andere taal wenst te dicteren of experimenteren, is dit een goede oplossing.

Dit kan u ook interesseren:

Hoe kun je besparen op je backoffice?

Gratis Dicteer App van Philips voor op uw smartphone