Dag van de Witte stok

Op 15 oktober vinden diverse activiteiten plaats voor en over mensen met een herkenningsstok. Op deze dag vragen mensen met een visuele beperking aandacht voor toegankelijkheid gebouwen en veiligheid in het verkeer.

In heel Nederland vinden evenementen plaats om aandacht te krijgen voor de soms onveilige situaties in het verkeer. En de slechte toegankelijkheid van gebouwen. 

Twitter als communicatiekanaal:

Door middel van Twitter #ikziejou kun je aangeven wanneer je visueel beperkte weggebruikers ziet in moeilijke situaties. Ook wanneer je verkeerssituaties ziet waar visueel beperkten  het moeilijk krijgen. Denk aan geparkeerde auto's op blindengeleidelijnen of een blindengeleidelijn die eindigt tegen een boom.

In welke plaatsen wordt hier aandacht aangegeven?

In Den Haag wordt een ludieke actie georganiseerd en verzamelen mensen met een herkenningsstok zich om gezamenlijk door de stad te lopen.

In Dordrecht kunt u zelf met een stok lopen en uitproberen hoe dat voelt.

In Groningen worden raadsleden uitgenodigd om door de binnenstad te lopen met een stok en zo te ervaren hoe het is wanneer er geen bussen meer rijden en de fietsers vrij spel hebben.

En ook in Sittard wordt uitgebreid aandacht gegeven aan De dag van de Witte Stok.

 

Wanneer: 15 oktober 2015

Waar?

Kijk op de site van de Oogvereniging.