Gespreksboek app voor mensen met een afasie

Wanneer mensen communiceren, gebeurt dit meestal door middel van taal. Praten, het vinden van de juiste woorden, begrijpen, lezen, schrijven en gebaren maken zijn onderdelen van taalgebruik. Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalgebruik niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. De persoon kan de taal niet (goed) meer gebruiken.

Het Gespreksboek is een beproefd hulpmiddel om mensen met afasie te helpen zich te uiten. De Afasie Vereniging Nederland heeft het Gespreksboek uitgebracht in een App. 


De Gespreksboek App biedt mensen met afasie de mogelijkheid om op een eigentijdse manier te communiceren. Met meer dan 3000 woorden en zinsdelen die handig gerubriceerd zijn, en een werkblad waarop woorden gecombineerd kunnen worden, is dit het ideale hulpmiddel voor het voeren van een gesprek.


Alle tekst in de app kan worden voorgelezen en berichten kunnen worden geknipt en geplakt, bijvoorbeeld vanuit de app naar een e-mailbericht. Er zijn een beperkte gratis versie en een volledig te personaliseren betaalde versie beschikbaar. 

De Gespreksboek App is ontwikkeld door een team van inhoudelijke en technische experts. Site Afasie vereniging

Er is een gratis Lite versie te downloaden of een volledige betaalde versie. Zie iTunes.

* info afasie: wikipedia