iServe opent deuren en schakelt licht aan bij paswoningen Het Dorp.

Vanmorgen was Cedere aanwezig bij een demonstratie van iServe in de Paswoningen in Het Dorp te Arnhem.

Het Dorp is een bijzondere wijk in Arnhem voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. Naast een groot aantal woningen beschikt Het Dorp over allerlei voorzieningen zoals een supermarkt, een restaurant en activiteitencentra. Door de specifieke aanpassingen in de wijk en in de woningen is het Dorp een veilige leefomgeving, waarin men zo veel mogelijk zelfstandig kan wonen.

 

Een Paswoning is een Huis van de Toekomst en speciaal ingericht voor mensen met een handicap: een nieuwgebouwde paswoning waar mensen met een handicap kunnen logeren om uit te proberen welke ondersteuning zij nodig hebben om met zo min mogelijk afhankelijkheid van derden de regie over hun eigen leven te houden. 

iServe opent niet alleen de deuren, maar schakelt ook het licht aan met de kleuren die op dat moment voor de client het beste is.

Na een woelige nacht, de groene kleur, na een goede nacht een rode kleur zodat de client direct actief kan worden. En niet alleen de lichten.

 

Kijk op de volgende film, waar Marit haar verhaal vertelt. 

Wat nog wel ontbreekt, is de aansturing met de stem. Deze stap is niet zo groot omdat Cedere al samenwerkt met een bedrijf waar spraakherkenning de omgeving aanstuurt.

 

Via: Anne van Virtask