Spika, om voor te lezen

Cedere heeft een nieuw artikel aan haar assortiment toegevoegd: Spika. Spika is een voorleesprogramma. Daar waar de muis staat leest hij voor. Een goed en goedkope oplossing en uitstekend te combineren met Dragon. Nu met kennismakingskorting - 10 %

Spika

Voor mensen met dyslexie is het lezen van tekst vaak tijdrovend. Spika, een tekst-naar-spraak hulpmiddel, biedt een oplossing. Met Spika kan van het computerscherm worden voorgelezen. Spika is het ideale hulpmiddel als u problemen heeft met lezen en schrijven.

 

Spika kan tekst voorlezen die u aanwijst, selecteert, of zelf tikt. Ook kan Spika tekst voorlezen die u met een leespen van papier scantSpika wordt geleverd op een Flash Drive. Die steekt u in een vrije USB-poort van uw pc of notebook, en u start Spika meteen vanaf de Flash Drive.

U kunt Spika op meerdere pc's gebruiken. 

spika

Spika, voorleeshulpmiddel dyslexie

De belangrijkste functies van Spika:

  • Lees wat ik aanwijs - wijs pictogrammen, knoppen of menu’s aan en u hoort wat voor teksten er staan
  • Lees wat ik tik – tijdens het typen worden de woorden hoorbaar gemaakt, zo hoort u meteen of u een typefout maakt
  • Lees wat ik kopieer – teksten worden voorgelezen zodra ze naar het klembord worden gekopieerd
  • Lees selectie – in Microsoft Word, Internet Explorer en veel tekstvensters kunt u tekst selecteren en laten voorlezen. In versie 4 kan deze functie ook pdf-documenten voorlezen, mits de tekst selecteerbaar is.

Klik hier om te bestellen