Is deze app te vertrouwen?

In een eerdere blog heb ik aangegeven dat niet alle apps gratis zijn. Met daarbij welke wel en welke niet te gebruiken voor spraakherkenning. 

Dragon Dictation

Onderzoekers van de Technische Universiteit Twente gaan de strijd aan met applicaties die informatie lekken, toegang willen tot zaken waar ze niets te zoeken hebben of gewoon slecht werken. Hoe? Ze introduceren de guardian!

 

Permissies
Jaarlijks worden er wereldwijd tientallen miljarden apps gedownload. Een groot deel daarvan zal om bepaalde permissies vragen. Bijvoorbeeld toegang tot het internet of je adressenbestand of permissie om je locatie te achterhalen en te gebruiken. In sommige gevallen is dat logisch. Zo heb je niets aan een navigatie-app die je locatie niet mag weten. Maar soms zijn de gevraagde permissies ronduit vreemd. Denk aan een zaklamp die online wil of een spelletje dat je locatie wil weten. “Hoewel dat niet zo nuttig lijkt, drukken mensen dan toch vaak op ‘OK’,” weet Hartel. “Je wilt die app nu eenmaal hebben.”

 

Lees het hele artikel op van scientas.nl 

Reactie schrijven

Commentaren: 0