Direct dicteren nadat we een patiënt gezien hebben is nu onze norm.

Door onderzoek en de behandeling op locatie uit te voeren, wil KINOS de patiënt zoveel mogelijk ontlasten en de zorg laagdrempeliger maken. Een van de behandelingen is spasticiteit met perifere invasieve neuromodulatie bij patiënten die in een verpleeghuis verblijven.

KINOS levert specialistische poliklinische revalidatiezorg, gericht op het houdings- en bewegingsapparaat.

De artsen van KINOS Revalidatie zijn tevens gespecialiseerd in schouderproblematiek. KINOS Revalidatie heeft, in samenwerking met de afdeling Orthopedie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en de afdeling Neurologie van het UMC St Radboud,  4 effectieve multidisciplinaire behandelprogramma’s opgezet. Deze behandelprogramma’s vinden op diverse plekken in Nederland plaats.

 

De hoofdlocatie van KINOS is in Nijmegen, waar het secretariaat zich bevindt. KINOS maakt gebruik van Curasoft als EPD (elektronisch patiënten dossier).

 

 

KINOS gebruikt Dictation Anywhere voor verslagleggen van de diverse onderzoeken en behandelingen. Er wordt met diverse smartphones gedicteerd. Het dictaat gaat naar een beveiligde facility, waar het wordt omgezet in tekst.  Per persoon is een revalidatiewoordenboek toegevoegd. Het secretariaat ontvangt de tekst binnen enkele minuten, controleert de tekst en stuurt het verslag naar de aanvrager. Op de smartphones is de status van het verslag zichtbaar alsmede de (gecorrigeerde) tekst.

Harmen van der Linde, revalidatiearts bij KINOS, voorzitter van de werkgroep CBO-richtlijnamputatie:  “Dit is zo geweldig!!  Na de behandeling pak ik mijn smartphone en spreek het verslag in. En dan ben ik klaar!” 
Het secretariaat  zorgt dat de tekst in Curasoft terecht komt en de brieven worden verstuurt naar de aanvrager. Op mijn smartphone zie ik de tekst ook.  Onlangs hebben we tijdens een congres in Cancun,  verslagen ingesproken, zittend in de zon…

Marc Smeenge, zeer ervaren Physician Assistant die jarenlang ervaring heeft met botuline toxine behandelingen, onderdeel van de werkgroep Kwaliteit van de NAPA.:“Ik ben veel onderweg en in diverse omgevingen. Eerst namen we een laptop mee met Curasoft erop. Bij de behandeling aan bed was dit erg lastig. De laptop kon nergens staan, ontvangst via dataroaming was slecht. Nu hebben we alleen de smartphone en is er slecht ontvangst, dan wordt het verslag verstuurt wanneer er voldoende ontvangst is. Het mooist zou zijn wanneer er ook nog een koppeling komt tussen Curasoft en Dictation Anywhere. ”

Quote: Werken met Dictation Anywhere maakt ons leven een stuk makkelijker! Direct dicteren nadat we een patiënt gezien hebben is nu onze norm. Dit zorgt ervoor dat onze brieven binnen een week de deur uit zijn. Het secretariaat heeft weinig tijd nodig om de teksten te corrigeren en de brieven af te maken. Het is voor ons een ideale situatie! Een aanrader voor andere professionals in de zorg.

 

Volg Cedere op LinkedIn