Brandweer Amsterdam probeert Google Glass uit

AMSTERDAM -

De Amsterdamse brandweer gaat experimenteren met Google Glass, een draagbare computer in de vorm van een bril die de bekende zoekmachine momenteel ontwikkelt. Het korps gaat onderzoeken of brandweerlieden de bril bijvoorbeeld bij verkeersongevallen kunnen gebruiken.

De Glass kan dan gegevens leveren over de locatie van de airbags en de plek waar de auto opengeknipt moet worden bij een beknelling.Bij branden kan de bril informatie geven over de locaties waar de brandweer een gebouw het beste kan betreden. Of de Glass kan een filmpje maken van een incident en dat doorsturen naar collega's op een andere plek, die adviezen kunnen geven. Brandweerlieden kunnen via de bril telefoonnummers krijgen van belangrijke contactpersonen.

 

„Het voordeel is dat je je handen vrij hebt”, verklaarde een woordvoerder. „Nu zoeken we die informatie nog op een tablet of in een map”. Het korps is „een van de eerste in de wereld” dat een Glass tot zijn beschikking heeft. De brandweer zet gegevens over gebouwen en voertuigen over naar de bril en bekijkt of ze gebruikt kunnen worden..

lees verder op:

*bron Telegraaf
1
7 april 2014