Grammaticale gegevens in het ANW

Zeurkous, vrachtpatser, spraycondoom en drentenieren: vier van de 1033 woorden die onlangs toegevoegd zijn aan het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW). Nieuw aan deze update is een extra aanvulling van 7800 woorden met een minimale beschrijving.

In de meest recente update van het ANW zijn naast 1033 volledig bewerkte trefwoorden nog eens 7800 woorden toegevoegd met een 'minimaal profiel': woordbeschrijvingen met alleen grammaticale gegevens zoals woordsoort, spelling, verbuigingen en vervoegingen. De woorden met een minimaal profiel zijn te herkennen aan de cursieve trefwoorden in het overzicht.

 

Het ANW is een gratis toegankelijk, digitaal woordenboek van het eigentijdse Nederlands. De lexicografen van het INL vullen het woordenboek doorlopend aan met nieuwe, actuele en alledaagse (Belgisch-) Nederlandse woorden