Weblog

wo

18

mei

2016

Spraakherkenning van kinderstemmen

Spreken kinderen anders dan volwassenen? Of is er alleen een hoger stemgeluid?

 

 

meer lezen

ma

02

mei

2016

Tips van Cedere

Wij geven regelmatig tips over het gebruik van spraakherkenning. Hier vind u de nieuwste en voorgaande tips.

meer lezen

vr

08

apr

2016

NIEUW: Philips LFH 3530 white integrator

Philips lanceert een nieuwe speechMike. Een witte met een speciale antimicrobiële laag die goed schoon te maken is. Natuurlijk niet alleen geschikt voor medici, ook een advocaat wil graag hygiënisch werken.

meer lezen

vr

01

apr

2016

Koop nu uw Olympus dicteer hardware en ontvang 25% korting op de aankoop van een Olympus Camera

Zie in deze nieuwsflits de grote korting op uw fototoestel. Deze actie is verlengd tot 30 april! Profiteer nu!

meer lezen

wo

23

mrt

2016

Dragon gebruiken op Apple computer

Dragon spraakherkenning gebruiken op een Apple computer

 

Steeds meer klanten gebruiken een Apple computer. Niet alleen voor het mooie design maar ook omdat de standaard binnen een bedrijf verandert. Vaak ook op advies van vrienden en kennissen. Wanneer daarna gekeken wordt naar spraakherkenning, komt men erachter dat Dragon OS X (besturingssysteem van Apple) niet ondersteunt.

meer lezen

wo

25

nov

2015

Spraakherkenning voor doven en slechthorenden

Een aantal van onze klanten zijn personen met een gehoorprobleem, doof of slechthorend. Zij hebben baad bij spraakherkenning. Niet alleen siri of Dragon Dictation op de iPhone, maar ook of juist Dragon NaturallySpeaking op een laptop, computer of tablet geeft weer mogelijkheden tot communiceren. 

meer lezen

di

24

nov

2015

Doof en toch spraakherkenning met Dragon

Rob is doof, al vanaf zijn geboorte. Hij is jong en energiek en beslist niet dom. Zijn woordenschat is goed ontwikkeld, alleen zijn spraak is achtergebleven.


Hij probeert het gesprek tussen ons drieën te volgen door snel naar alle monden te kijken. Het lijkt mij frustrerend en doodvermoeiend

meer lezen

vr

24

jul

2015

Algemeen Nederlands Woordenboek

Digitaal woordenboek van het eigentijdse Nederlands in Nederland en Vlaanderen van 1970 tot 2018. 

meer lezen

do

23

jul

2015

Dragon: Backup gebruikersprofiel

Het is erg belangrijk om regelmatig een backup te maken van uw spraakprofiel. Een computer loopt weleens vast of krijgt een nieuwe installatie.

Jammer om weer opnieuw te beginnen.

meer lezen

di

07

jul

2015

Winscribe releases Winscribe Text versie 7

Winscribe en Cedere lanceert een nieuwe generatie documentverwerking voor de medische wereld. Vanuit een document met HL-7 koppelingen naar diverse (externe) applicaties. Volledig spraakgestuurd. Direct input of achteraf spraakherkenning via het secretariaat. Een complete beveiligde documenten workflow.

meer lezen

di

07

jul

2015

Apple Watch met spraakherkenning

Cedere is in het gelukkige bezit van een Apple Watch. Naast dat het een leuke gadget is, is hij functioneel en praktisch in gebruik.

meer lezen

di

30

jun

2015

Domotica met spraakherkenning

Anne en domotica. Voor mensen die afhankelijk zijn van hulp van anderen, krijgen met Anne een nieuwe bondgenoot. Anne zegt hoe laat het is en leest de agenda voor. Doet de gordijnen open en zet de TV op Nederland 1.

meer lezen

di

23

jun

2015

Presentatie Floor Mulder Online Marketing

Floor Mulder presenteert met succes haar eindopdracht Commerciële Economie Saxion. Floor schreef een 160 pagina dik marketingplan social media en adviseert Cedere. 

meer lezen

di

05

mei

2015

Dragon Naturally Speaking versie 13

Op 6 mei a.s. rolt Nuance de nieuwe versie van Dragon uit. Vanaf 11 mei zijn de versies Home, Premium en Upgrades verkrijgbaar. Op 25 mei de Professional en de Professional Upgrade.

meer lezen

ma

02

mrt

2015

Grondwet in eenvoudig Nederlands

Wat is eenvoudig Nederlands?
Eenvoudig Nederlands is taalniveau B1. Taalniveau B1 is een punt op een meetlat van de Raad van Europa. De Raad van Europa heeft deze meetlat - het Common European Framework - gemaakt om het taalniveau van mensen en teksten te meten. Taalniveau A1 is het laagste niveau en taalniveau C2 het hoogste.

meer lezen

ma

02

mrt

2015

Gespreksboek app voor mensen met een afasie

Wanneer mensen communiceren, gebeurt dit meestal door middel van taal. Praten, het vinden van de juiste woorden, begrijpen, lezen, schrijven en gebaren maken zijn onderdelen van taalgebruik. Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalgebruik niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie. De persoon kan de taal niet (goed) meer gebruiken.

meer lezen

do

26

feb

2015

Internationale RSI-dag op 28 februari 2015

RSI'er mag het zelf uitzoeken. In de praktijk maakt men te weinig gebruik van kennis over RSI in richtlijnen. 

meer lezen

ma

23

feb

2015

Workshop spraakherkenning zaterdag 28 februari 2015 

Zaterdag 28 februari a.s. zal Cedere aanwezig zijn op het congres van de RSI vereniging in Utrecht en zal er een workshop spraakherkenning gegeven worden. 

Wilt u hierbij aanwezig zijn? U kunt u hier aanmelden  

meer lezen

do

19

feb

2015

iSpeech, gratis de website laten voorlezen!

iSpeech is een open source programma voor Tekst-to-Speech. iSpeech is tevens gratis verkrijgbaar als extensie van Google. iSpeech leest voor in diverse talen, waaronder Nederlands. De natuurlijke stemmen zijn goed te verstaan. 

meer lezen

wo

18

feb

2015

Welkom Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis 

Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis gaan verder als Spaarne Gasthuis. Cedere verwelkomt Spaarne Ziekenhuis. Cedere gaat Dragon Medical en Philips hardware leveren.

meer lezen

ma

16

feb

2015

Samsung wijzigt privacybeleid smart tv's na afluisterpaniek

Samsung heeft het privacybeleid voor zijn smart tv's aangepast om duidelijker uit te leggen hoe spraakherkenning werkt en wat er gebeurt met de spraakopdrachten die je geeft. 

meer lezen

do

12

feb

2015

Lerende computer-neuronen

Voor betere beeld- en spraakherkenning en vertalingen kopen datagiganten als Google de laatste tijd meerdere bedrijven op die gespecialiseerd zijn in in deep learning. De oude computertechniek van neutrale netwerken wordt hierdoor verbeterd.

"Deep learning krijgt nog veel toepassingen in het internet der dingen" 

meer lezen

do

12

feb

2015

Speciale bril met spraakherkenning ondertitelt voor doven en slechthorenden

Op dit moment is er een bril in ontwikkeling die er voor kan zorgen dat doven en slechthorenden gemakkelijker deel kunnen nemen aan gesprekken. 

Het bijzondere aan deze bril is dat deze bril de gesproken woorden van anderen omzet in een geschreven tekst. Welke vervolgens aan de binnenkant van de brilglazen wordt getoond. De dove kan hierdoor een gesprek hebben met anderen en wordt de ondertiteling van zijn gesprekspartner geprojecteerd op de binnenkant van zijn bril. 

meer lezen

do

12

feb

2015

Robot Rose voor ondersteuning mensen met een handicap

Robot ROSE is het eindresultaat van het Pieken in de Delta project TSR. Het doel van dit project is de ontwikkeling van een afstand bestuurbare robot voor thuiszorgtoepassingen. De robot helpt mensen thuis en wordt bestuurd via een thuiszorgcentrale of door een cliënt via een afstandsbediening.

meer lezen

wo

11

feb

2015

iServe opent deuren en schakelt licht aan bij paswoningen Het Dorp.

Vanmorgen was Cedere aanwezig bij een demonstratie van iServe in de Paswoningen in Het Dorp te Arnhem.

meer lezen

vr

16

jan

2015

Dystrofie aan beide armen en benen: dan maar filosofie studeren..

De kamer, die ook als slaapkamer dienst doet, is schemerig. Naast het bed, waar mevrouw in ligt, staat een bed van haar partner. Het bed van mevrouw is supersonisch, kan met één knop alle kanten op bewegen. Het bed van haar partner, een eenvoudig eenpersoonsbed. 


Lees blog Spraakmakend

ma

01

dec

2014

Siri op iPhone 6, uitstekend maar..

Siri op iPone 6 is, bovenverwachting, erg goed. Helaas is de privacy niet volledig gegarandeerd. Al je contacten en dictaten worden naar Apple gestuurd. Wat ze er ooit mee gaan doen..? Beware! 

meer lezen

vr

07

nov

2014

Nog even en we hoeven niet meer tegen de computer te praten

Gedachtelezen komt weer een stapje dichterbij dankzij werk van wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze ontwikkelden een wiskundig model waarmee ze in de hersenen kunnen ‘zien’ naar welke letter een proefpersoon kijkt.

meer lezen 0 commentaren

do

06

nov

2014

Wij verwelkomen ggz Dimence als nieuwe klant

Na een testperiode van enkele maanden, gebruiken de psychiaters en B-verpleegkundige van Dimence nu het product Dictation Anywhere van Cedere. Dictation Anywhere is populair gezegd, spraakherkenning in de cloud.

 

meer lezen

wo

15

okt

2014

Mentaal lexicon

Het mentaal lexicon maakt deel uit van ons langetermijngeheugen. Van elk woord zijn in het mentaal lexicon verschillende eigenschappen opgeslagen: klank en uitspraak, opbouw van een woord, betekenis, woorden in zinnen en spelling.

meer lezen

di

14

okt

2014

Spika, om voor te lezen

Cedere heeft een nieuw artikel aan haar assortiment toegevoegd: Spika. Spika is een voorleesprogramma. Daar waar de muis staat leest hij voor. Een goed en goedkope oplossing en uitstekend te combineren met Dragon. Nu met kennismakingskorting - 10 %

meer lezen

wo

08

okt

2014

Google Glass ondertiteling gesprekken

Wetenschappers van de Amerikaanse universiteit Georgia Tech hebben een app ontwikkeld die ondertitels toont bij 'echte' gesproken gesprekken

meer lezen

do

25

sep

2014

Denk twee keer na voor u iets zegt... Kan uw computer straks liplezen?

De herkenbaarheid van liplezen is momenteel 75 %. De hoge score van de huidige spraakherkenning ligt op 99 %. Voordat liplezen 99 % haalt, zijn er nog wel wat hobbels te nemen.

meer lezen

wo

24

sep

2014

Neologisme, nieuwe NL woorden

Een neologisme of nieuwvorming is een taalelement dat nieuw is in een taal. Een neologisme in ruime zin is ieder nieuw taalelement, of dat nu aan een andere taal is ontleend dan wel geheel nieuw is. INL schatkamer van de Nederlandse taal, houdt per week bij welke nieuwe woorden er zijn gedetecteerd.

meer lezen 0 commentaren

vr

05

sep

2014

Release Notes Digtasoft 5.2

De upgrade naar DigtaSoft 5.2 heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van 5.0. Of deze voor u gratis is? Dat hangt af van welke versie u nu heeft en welke licentie. U kunt dit zien bijde helpfunctie binnen DigtaSoft.

meer lezen

do

04

sep

2014

Geen meldplicht voor lekken van medische gegevens

In Nederland is er geen meldplicht voor lekken van gegevens uit medische dossiers. In Amerika wijst een onderzoek uit dat 9 op de 10 geïnterviewde professionals, de laatste twee jaar te maken hebben gehad met lekken van informatie. Cyberaanvallen is een van de problemen, via open portals of andere communicatiemiddelen.

meer lezen

ma

01

sep

2014

TIP: paden uitsluiten voor virusscanner

Virusscanners kunnen problemen geven bij Dragon Naturally Speaking van Nuance. Een volgende foutmelding kan worden weergegeven ..

"There was a internal system error which will prevent you from saving your user profile. You may be able to continue dictating, but you will not be able to save."

meer lezen

wo

27

aug

2014

Bridge met spraakherkenning

Houdt u van een spelletje bridge op het internet, bijvoorbeeld Berry's Internet Club? En bent u afhankelijk van uw stem?

meer lezen 0 commentaren

ma

04

aug

2014

Is deze app te vertrouwen?

In een eerdere blog heb ik aangegeven dat niet alle apps gratis zijn. Met daarbij welke wel en welke niet te gebruiken voor spraakherkenning. 

meer lezen 0 commentaren

ma

28

jul

2014

Dragon Naturally Speaking 13

Wellicht heeft u op diverse sites al gelezen dat er een upgrade van Dragon Naturally Speaking naar 13 door Nuance is aangekondigd. 

meer lezen 2 commentaren

vr

04

jul

2014

Diagnosethesaurus

Erg interessante blog over medische terminologie in het ziekenhuis. We hebben dagelijks te maken met de vraag en de discussie hoe medische termen worden geschreven. 

meer lezen 0 commentaren

do

26

jun

2014

Met spraakherkenning werken in financiële sheets van Excel

Als medewerker klantcontactcentrum bij Kadaster, werk ik veel in Excel. Mijn taak is om financiële overzichten te generen uit een financieel pakket en overzichten te maken met Excel. Door mijn beperking kan ik niet met muis en toetsenbord werken. 

meer lezen

do

26

jun

2014

Direct dicteren nadat we een patiënt gezien hebben is nu onze norm.

Door onderzoek en de behandeling op locatie uit te voeren, wil KINOS de patiënt zoveel mogelijk ontlasten en de zorg laagdrempeliger maken. Een van de behandelingen is spasticiteit met perifere invasieve neuromodulatie bij patiënten die in een verpleeghuis verblijven.

meer lezen

do

26

jun

2014

Nieuwe WK-woorden: het Sambavoetbalwoordenboekje

Het wereldkampioenschap voetbal van 2014 heeft weer een heleboel neologismen, nieuwe woorden, opgeleverd. Het juichpak is al weken uitverkocht in Nederland, in België is wilmotsing een heuse internetrage. Welke woorden zijn het en hoe kunt u deze importeren?

meer lezen

ma

16

jun

2014

Rosa Baake studeert Vastgoed & Makelaardij op de Hanzehogeschool in Groningen

“Het is zeker een succes !”

 

Door dyslexie heb ik jaren onder mijn niveau gestudeerd. Het is lastig wanneer je hoofd verder is dan wat er op papier komt.

 

meer lezen

do

05

jun

2014

Insecten identificeren door te luisteren naar hun 'vleugelmuziek'

Het is soms lastig om insectensoorten te herkennen. Maar het kan vaak van belang zijn als je snel wilt weten of je hebt te maken hebt met een ziektenverspreidende bedreiging of met een onschuldige vlieg.

meer lezen

di

03

jun

2014

TIP: Dragon automatisch in slaapstand

Als Dragon na het aantal ingestelde minuten niks hoort, dan gaat hij in de slaapstand. Je kunt in Dragon onder "Extra > Opties > (tabblad) Overige" het aantal minuten instellen voordat hij in de slaapstand gaat. Dit kan tussen 5 en 120 minuten ingesteld worden.

zo

01

jun

2014

Google Glass aangepast voor dove studenten

Wetenschappers aan de Brigham Young University (BYU) hebben een systeem ontwikkeld voor gebarentaal op Google Glass.

 

meer lezen

ma

05

mei

2014

Hoe komt het dat spraakherkenningssoftware zo goed werkt?

Software voor spraakherkenning werd lange tijd met een bedenkelijke kwaliteit geconfronteerd, maar heeft de jongste tijd een duidelijke verbetering laten optekenen. Dat meldt het magazine The Economist.

meer lezen

ma

05

mei

2014

Brandweer Amsterdam probeert Google Glass uit

AMSTERDAM -

De Amsterdamse brandweer gaat experimenteren met Google Glass, een draagbare computer in de vorm van een bril die de bekende zoekmachine momenteel ontwikkelt. Het korps gaat onderzoeken of brandweerlieden de bril bijvoorbeeld bij verkeersongevallen kunnen gebruiken.

meer lezen

do

24

apr

2014

Welke app voor welke smartphone?

Wat is er prettiger dan met een smartphone te dicteren. Heeft u altijd bij u en is gebruiksvriendelijk.

Er zijn diverse apps van diverse leveranciers. Grundig heeft Dictation Blue, Olympus heeft Olympus Dictation app, Winscribe een Winscribe app. Ook zijn er opname apps gratis of tegen kleine bedragen, aan te schaffen.

 

meer lezen

di

25

mrt

2014

Afstandsbediening met smartphones

Met de Olympus Audio Controller kunnen we de DM901 voicerecorder op afstand bedienen. Voorbeeld is om de voice recorder bij een lezing of congres, vergadering of interview, op afstand in te schakelen.

meer lezen

di

25

mrt

2014

Google Glass en de Gezondheidszorg

In juli 2013 is Lucien Engelen onderzoek gestart naar de invloed van Google Glass in de gezondheidszorg. Hij deed verkenningen in operatiekamers, ambulances, een trauma helikopter, een huisartsenpraktijk en de thuiszorg.

meer lezen

di

25

mrt

2014

Google Glass, spraakherkenning en gebruik voor mensen met een handicap

Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril, die momenteel door Google Inc. Google Glass zou mensen moeten gaan helpen als ze iets willen opzoeken met een head-mounted display (HMD). Een head-mounted display (HMD) is een beeldscherm dat op het hoofd gedragen wordt. Het kan de vorm hebben van een bril, of in een helm ingebouwd zijn.

meer lezen

za

15

feb

2014

Andere zoekmachines

GrETEL is een zoekmachine waarin taalkundigen voorbeeldzinnen kunnen gebruiken als startpunt voor het doorzoeken van syntactisch geannoteerde corpora.

meer lezen

wo

12

feb

2014

Grammaticale gegevens in het ANW

Zeurkous, vrachtpatser, spraycondoom en drentenieren: vier van de 1033 woorden die onlangs toegevoegd zijn aan het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW). Nieuw aan deze update is een extra aanvulling van 7800 woorden met een minimale beschrijving.

meer lezen

zo

09

feb

2014

Corpus hedendaags Nederlands

Onlangs heeft het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) de bètaversie van het Corpus Hedendaags Nederlands gelanceerd.

meer lezen

vr

07

feb

2014

BasiLex - kindertaalcorpus en lexicon

BasiLex is een verzameling teksten die geschreven zijn voor kinderen, bestaande uit 11,5 miljoen woorden die verrijkt zijn met trefwoord (lemma) en woordsoortinformatie (part of speech).

meer lezen

wo

05

feb

2014

SoNaR, Nieuwe Media Corpus beschikbaar

Het SoNaR Nieuwe Media Corpus bevat 35 miljoen woorden aan sms'en, tweets en chatberichten. Het corpus kan gebruikt worden om de spelling, de grammatica, het sentiment of het vocabulaire van uitingen in nieuwe media te onderzoeken.

meer lezen

wo

05

feb

2014

CLIN24

Het INL en de TST-Centrale organiseerden op 17 januari 2014 de 24e editie van "Computational Linguistics in the Netherlands" (CLIN) in Leiden.

meer lezen

wo

05

feb

2014

Vertaal-app herhaalt gesproken woorden in andere taal

Microsoft heeft voor Windows 8.1de Bing Translator-app uitgebracht, die gesproken woorden herhaalt in een andere taal. 

meer lezen

ma

04

feb

2013

Op zoek naar een onverwoestbaar archief

Als je dit leest en het jaar is één miljoen tweeduizend dertien, dan is het gelukt. Wat is gelukt? Dat lees je hieronder. Is het op je kalender nog geen 13 februari 2013, dan kun je nog naar een lezing van prof.dr. Miko Elwenspoek over het Human Document Project. Aristoteles zou jaloers zijn.

meer lezen

ma

21

jan

2013

Thuisdetentie met spraakherkenning gebruikt door 1 op 3 gevangenissen

Vanaf volgende week zal één op de drie gevangenissen in België korte straffen uitvoeren via elektronisch toezicht met spraakherkenning.

meer lezen

wo

15

aug

2012

Spraakherkenning onderweg

Cedere heeft iets nieuws ontwikkeld: Cedere Dictation Anywhere

Spraakherkenning voor onderweg. Niet de standaard spraakherkenning zoals u kent van de telefoon of auto, maar een spraakherkenning met uw eigen profiel en woordenschat.

meer lezen

ma

18

jun

2012

Twijfelt u nog over de toepassing van spraakherkenning in uw juridische praktijk ?

Er zijn talloze juridische professionals die dankzij spraakherkenningstechnologie in staat zijn om in een mum van tijd pleidooien en contracten op te stellen en de documentatie en correspondentie van rechtszaken te verzorgen.

meer lezen

ma

14

mei

2012

Olympus introduceert nieuwe voicerecorders

Olympus introduceert  - naast de nieuwe DS-7000 en DS-3500 dicteersystemen - de DS-2500 voicerecorder.

 

Deze krachtige recorder is ideaal voor drukbezette professionals die zowel op kantoor als onderweg snel en gemakkelijk spraakopnamen willen maken en hun tijd zo goed mogelijk willen benutten.

meer lezen

vr

30

mrt

2012

Dragon Naturally Speaking Medical 11.0 binnenkort leverbaar

Dragon Naturally Speaking Medical 11.0 zal binnenkort (mei 2012) ook in het Nederlands leverbaar zijn.

 

Daarmee komt voor medici en paramedici de snellere en verbeterde versie van Dragon's Spraakherkenningssoftware beschikbaar.

meer lezen

vr

16

mrt

2012

In welke programma's werkt Dragon naturally Speaking?

De volgende programma's zijn getest met Dragon naturally Speaking versie 11 en werken voor zowel stemcommando's als tekst dicteren.

Mocht een programma er niet bij staan dan wil dat niet zeggen dat het zeker niet werkt. Toetsencombinaties zijn uit te spreken en ook kunt u gebruik maken van een Dicteervenster.

 

meer lezen

do

17

nov

2011

Nieuwe versies voor Olympus DR-2000

De Olympus DR-2000 wordt niet meer geleverd. De opvolger voor deze handheld microfoon is de nieuwe Directrec serie van Olympus. Een ergonomische en robuste microfoon met toch een hedendaagse image.

meer lezen

wo

21

sep

2011

Ik heb in een razend tempo mijn hele administratieve achterstand weg kunnen werken.

Ik ben vandaag maar even "in de microfoon geklommen" om aan Godie van Cedere te laten weten hoe tevreden ik ben over Dragon NaturallySpeaking. Ik heb in een razend tempo mijn hele administratieve achterstand weg kunnen werken.

meer lezen

ma

29

aug

2011

Spraakherkenning voor visueel beperkten

Cedere heeft een link ontwikkeld om Dragon Naturally Speaking te koppelen aan SuperNova. Supernova en Dragon werkten niet optimaal samen en men kon ook niet met de stem SuperNova (of Hal en Luna) bedienen. Deze link kunt u alleen bij Cedere aanschaffen.

meer lezen

vr

29

jul

2011

Ondertiteling met spraakherkenning

Altijd willen weten hoe de ondertiteling van televisieprogramma's wordt gemaakt? En waarom deze zo snel en correct is ondanks dat het een LIVE uitzending is?

meer lezen

di

26

jul

2011

Kranten voorlezen met spraakherkenning

Bij een presentatie gebruik ik altijd de krant van dezelfde dag. Wanneer ik voorgedrukte tekst meeneem, zie je de mensen denken…dat heeft ze vast geoefend en verbeterd.  Bij een actueel artikel is dat niet mogelijk.

 

Nu ben ik bijna 2 jaar geleden overgestapt van de Volkskrant naar het NRC.

 

meer lezen

vr

01

jul

2011

Spraakcomputer met een gezicht

Onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel hebben een programma ontwikkeld dat een pratend gezicht toevoegt aan een spraakcomputer. Het is niet alleen aangenamer voor de luisteraar om een gezicht bij de tekst te hebben, het bevordert ook echt de communicatie.

meer lezen

vr

01

jul

2011

Uw iPhone verstaat nu ook Nederlands

Nuance Communications heeft de Dragon Dictation- en Dragon Search-apps nu ook in de Nederlandse App Store beschikbaar gesteld. De software kan vanaf nu namelijk ook Nederlandse teksten verstaan. Het schrijven van sms’jes en e-mails, het bijwerken van profielen op sociale netwerksites, het geven van zoekopdrachten, het kan nu allemaal door in het Nederlands tegen uw iPhone te spreken.

meer lezen

ma

25

apr

2011

Vergoedingen, AWBZ en UWV of WMO

Bij een mevrouw in een rolstoel en slecht functionerende handen, werd een intake afgenomen. Ze is journaliste en interviewt voor een tijdschrift. Door haar handproblematiek kan ze niet voldoen aan de snelheid van het typen die de maatschappij aan haar stelt. Mails van 4 regels .. een kwartier werk. Interviews uitwerken….dagen. Spraakherkenning zou een oplossing kunnen zijn.

meer lezen 0 commentaren