Onderwijs

In alle sectoren van het onderwijs studeren mensen met een beperking. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen adviseert om gereedschap te gebruiken, zodat de studie niet onder een beperking lijdt. De Wet Gelijke Behandelingen maakt dat onderwijsinstituten een student alle mogelijkheden moeten bieden om te kunnen leren met een beperking. Zo’n steunpunt heet vaak Studie en Handicap.

Communicatiemiddelen geschikt voor het onderwijs zijn: spraakherkenning, beeldherkenning, voorleessoftware en dictafoons. Een ander hulpmiddel is het zelf voorleesboeken maken of documenten laten voorlezen.

Het is belangrijk om u eerst goed te laten adviseren omdat er voor het onderwijs vele artikelen worden aangeboden met uiteenlopende prijsklassen.

De artikelen kunnen zowel aangeschaft worden door een onderwijsinstelling, particulier of via het UWV.

 

Voor onderwijs instellingen gelden staffelprijzen. Voor het UWV kunt u een offerte bij ons aanvragen.

TV-programma LifeStyle Experience en spraakherkenning

In het tv-programma Lifestyle Experience van RTL 5 wordt aandacht besteed aan spraakherkenning van Dragon Naturally Speaking. Deze studenten zijn druk bezig om hun huiswerk zo snel mogelijk af te krijgen. De één gebruikt spraakherkennings software en de ander niet. Wie komt er als snelste uit de bus?

Meld u aan voor de Cedere nieuwsbrief

Cedere stuurt regelmatig een nieuwsbrief met tips en nieuws. 

Meld u aan voor de nieuwsbrief. U kunt ook aangeven of u, naast de algemene nieuwsbrief van Cedere, een speciale nieuwsbrief wilt ontvangen.

 

Afmelden
Bent u niet meer geïnteresseerd in onze nieuwsbrieven, dan kunt u zich altijd uitschrijven.

Archief Nieuwsbrieven